Nükleere inat, yaşasın hayat!

Yeniçağ podcastını dinleyin

manşet_nukleerYeni Kıbrıs Partisi açıklaması şöyle:

İnsanlık, dört yıl önce deprem sonucu meydana gelen tsunami ve karmaşanın dehşet verici sonuçlarından acı çeken Japonya’nın yaşadığı trajediyi büyük hüzün ve endişeyle takip ediyor.

29 yıl önce bugünlerde meydana gelen Çernobil kazası da hâlâ Karadeniz havzası çapında insanlara ve çevreye sorunlar yaratmaktadır. Atmosfere radyasyon sızıntısı nedeniyle yaşanan binlerce ölüm, ölü doğumlar ve hastalıklar, aynı hatanın tekrarlanmaması gerektiğinin kanıtıdır.

Tüm bu acı deneyimlerin sonuçları hala daha acı bir şekilde hissedilirken Ecemiş fay hattı yakınında kurulmaya çalışılan Akkuyu Nükleer Güç Santralı’nın ÇED raporunda bile usulsüzlükler yapıldığı ortaya çıkmakta, ihale koşulları şeffaf olmadığı için olası tehlikeler halktan hala daha gizlenmektedir.

Nükleer atıkların  etkileri yüzyıllar sürecek büyük bir ekolojik faciadır, ve sızıntı tehlikesinin her zaman var olması nedeniyle  güvenli bir şekilde ortadan kaldırılabileceklerini iddia edilemez. Nükleer atıkların ortadan kaldırılmasının maliyetinin çok yüksek olması, nükleer enerjinin ucuz bir kaynak olduğu yönündeki iddiaları yalanlar niteliktedir. Ne bu maliyet ne de çevreye verdikleri zararın maliyeti hesaplanmaktadır. Gerçekten merak etmekteyiz: Kim nükleer attıkları on binlerce yıl topraklarında muhafaza etmek ister?

Temeli yeni atılan Akkuyu Nükleer Güç Santralı, tamamlanırsa tüm bu nedenlerle bölge için ciddi bir tehdit oluşturacaktır.

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) bu bilinçle 2011 yılından beridir, iki toplumlu insan zincirleri ile konuya dikkat çekmeye çalışıyor, eylemler yapıyor, yapılan eylemlere ve etkinliklere destek oluyor…

YKP bu yıl da,

YKP herkesi Çernobil faciasının 29. yıldönümünde, “yaşam için çal söyle nükleere hayır de” sloganıyla Cumartesi saat 14:00’de, Selimiye Meydanında onlarca örgütün birlikte düzenleyeceği konsere katılmaya çağırır…

Ayrıca, ayni gün, saat 12:00’te YKP ve Yeşiller Partisi olarak, sorunun tüm Kıbrıs’ı ilgilendirdiği gerçeği ile Ledra Palace geçiş noktasının güneyinde, ortak bir basın toplantısı gerçekleştireceğiz…

Unutma, nükleer güç tehlikelidir. Nükleerin tehlikesini dün Çernobil’de, bugün Fukushima’da yaşadık, Girne’nin dibindeki Akkuyu’da böyle bir senaryonun tekrarlanması elbette olasıdır!

Gelin, birlikte sesimizi çocuklarımızın geleceği için yükseltelim!

nukleer oldurur

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin