arşivUlus IrkadHerkes Syrizacı olunca - Ulus Irkad
yazarın tüm yazıları:

Herkes Syrizacı olunca – Ulus Irkad

Yeniçağ podcastını dinleyin

ulusSon zamanlarda bizde kolalisyonun bir parçası olan ve solcu olduğunu iddia edip ülkede özelleştirmeleri savunan partinin üyeleri ve sempatizanları bile Syriza’ya ve genç lideri Tsipras’a karşı sempatilerini belirtmeye başladılar. Güzel bir şey… Güzel de peki ülkede asgari ücret ve yeni işe başlayanların durumları niye bu kadar kötü? Ülkede borçlu olan mazbata sahipleri niye bu kadar şikayet ediyorlar? Özel sektörde çalışan işçiler niye sendikasız? Ülkede niye insanlar bugün güvencesiz bir şekilde çalıştırılmakta ve hiçbir güvenceleri yok? Ülke ekonomisi ve de tüm çalışanların kıdemli kıdemsiz ekonomik durumları ekonomik kazançları niye bu kadar düşük? Ülke niye bu kadar ekonomik sorunlarla karşı karşıya? Niye ülke kırk yıldır hiç olmadığından farklı olarak daha da TC’ye bağlanmış? Niye bugün bir TC’li bakanın ağzından  çıkanlar burada bir bakandan veya siyasiden daha da etkili? Bu ülkede yaşayan Kıbrıslıtürklerin egemenliklerine ve siyasi iradelerine niye her zamankinden daha da fazla müdahale var? Bunları soruyorum çünkü bu Syrizacı arkadaşların büyük bir çoğunluğu şu anda hükümette olan koalisyon partilerinden en büyüğü olan CTP’den…

Evet Gueveracısnız da, Syrizacısınız da onu da anladık. Peki ama enerjinizi  niye bu ülkeyi kurtarmak için harcamayıp da kafanız ve gözünüz Kübalara ve Yunanistan’a kayıyor ve de aynı mücadeleyi burada vermeyi düşünmüyorsunuz? Size söyleyeyim mi aslında siz kendi ülkenizde mücadele etmek yerine kolaya kaçmayı deniyorsunuz. Hep kaçıyorsunuz ama sırası geldiğinde de hep gerçeklerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Gerçekleri şu bu ülkenin : Bu ülke halkı bağımsız ve egemen değil . Kendini esaret altında görmekte. Kendini esir gibi görüyor. Her yapılan yasa, her çıkarılan kanun bu ülkede eğer siyasiler aklıllarını başlarına almazlarsa bu ülkenin halkının aleyhine çalışmakta. Dışarıda yaşayan Kıbrıslıtürkler bile, öyle duruma gelinmiş ki artık burada yaşamak istemiyorlar.Burayı ziyaret etmek istemiyorlar. Dışarıdaki vatandaşlar artık bu ükede bir turist gibi bile bulunmak istemiyorlar. Niye?

Guevara veya Syriza aslında öncelikle kendi halkları için savaşmayı ve mücadele etmeyi seçmişlerdi. Guevara Küba’nın kurtuluşu için Fidel Kastro ile mücadele etmiş ve daha sonra Küba’yı kurtarıp orada Maliye Bakanlığı da yaptıktan sonra Bolivya’ya geçerek orada halk kurtuluş savaşı örgütlemeye çalışmış ama yakalanıp genç yaşında öldürülmüştü. Yani bir bakılırsa bir mücadelecilik ruhu , halka dayanma ve halkla birlikte mücadele etme ruhu vardır Guevara’da. Syriza’da da aynı. Bir on senelik mücadeleden sonra %2.6’lık gibi bir oy yüzdesinden sonra, Syriza %36 gibi yüksek bir oyla seçimden galip ayrılmış ve şu anda koalisyonda söz sahibi bir parti ve başbakanlık da onun. Hükümet koalisyon olmasına rağmen Syriza kendi programını uygulamaya ve halk için mücadele etmeye çalışıyor. Halkının daha fazla ezilmemesi için AB başkentlerinde şu anda egemenler ile tartışıyor ve kavga veriyor. Artık halkımız daha fazla ezilemez demekte ve halkını daha fazla ezdirmemek için tedbirler almakta. Gerçi son günlerde A ve B planlarının da kabul edilmediğini ve AB bankalarının kendilerine karşı kredi  kullanmamamaları için tedbirler aldıkları da görülmekte. Yani bir bakıma Syriza halkını ezdirmemeye kararlı. Belki de ilerisi günlerde Yunanistan’ı daha da zor günler beklemekte. Sermayedarlar , bankalardan halkın paralarını soyup dış ülkelere kaçırmışlar ve AB bankaları onların paralarıyla şişmiş ve görülen o ki AB tedbirleri, bu sermayedarların ve banklerlerin haklarını korumaya çalışıyor. AB sermayedarlara karşı bir tedbir alınmasını engellemeye çalışıyor. Syriza, AB yetkililerine esas bu ekonomik kaosu yaratan Yunan sermayedarlarına karşı AB’nin niye önlem almadığını sormakta ve Merkel gibi olanlar buna cevap verememekte.

Şimdi gelelim bize. Bizde soldan yana ve mücadeleden geldiğini iddia eden CTP- BG ve DP-UG daha başa geçer geçmez elektriğe %30 zam yapmıştır. Son zamanlarda da gene para  ve sermaye sahipleri için bu konuda vergiler düşürmüşler, burada halka düşen ise %1 gibi gülünç bir indirim olmuştur. Syriza’nın Yunanistan’da istihdamlardan tutun güç durumda olan Yunan vatandaşlarına elektrik vergilerini düşürdüğünü, çok güç durumda olanlara elektrik harcı almayacağını, asgari ücreti arttırdığını ve gene ezilenler için birçok önlemler aldıklarını duydunuz mu?

Anladık Syrizacısınız. Hepiniz de onların zaferinden pay çıkarıyorsunuz da onlar gibi davranın sizde. Örneğin özelleştirmelerin önüne geçin. Eğitim, sağlık ve daha bilumum birçok konuda olan özelleştirmeleri engelleyin de sizin gerçekten Syrizacı olduğunuza kanaat getirelim.

Anladık Syrizacı, Tsiprascı hatta Guevaracısınız da, hadi onların yaptıklarını hazır hükümetteyken sizinkiler gerçekleştirsin de size inanalım. Hadi sizi görelim bizdeki Syrizacılar?

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin