vicdani redHaluk Selam Tufanlı tutuklandıVicdani retçi Haluk Selam Tufanlı için cezaevi önünde eylem
yazarın tüm yazıları:

Vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı için cezaevi önünde eylem

Yeniçağ podcastını dinleyin

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????Vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı’nın davasında Askeri Mahkeme kararını açıkladı!

2011 yılında savaş hazırlıklarına yani seferberliğe katılmayı reddeden, vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı’nın 5 Kasım 2013’den beri devam eden yargılanma sürecinde mahkeme kararı bugün açıklandı ve Haluk, 10 gün hapis cezası aldı… Kararın açıklanması sonrası Kıbrıs Vicdani Ret İnisiyatifi bu akşam saat 18:30’a cezaevi önüne çağrı yaptı.

Saat 18:30’da Cezaevinde çeşitli örgütlerden temsilciler ve aktivistler bir araya geldi. Burada Kıbrıs Vicdani Ret İnisiyatifi aktivisti, vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu ve YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen birer açıklama yaptı. Açıklamalardan sonra Karapaşaoğlu önümüzdeki günlerde yapılacak etkinliklerle ilgili açıklama yaptı. Karapaşaoğlu, “yarın (Cuma) saat 18:00 Kuğulu Park’ta buluşmaya ve akabinde yapılacak yürüyüşe herkesi katılmaya çağırız” dedi. Karapaşaoğlu ayrıca Cumartesi günü saat 11’de Lefkeliler Hanı’nda “vicdani ret forumu” gerçekleşeceğini söyledi ve herkesi katılmaya çağırdı…

 

Celal Devrim Önen

YKP Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Celal Devrim Önen’in açıklaması:

Bugün vicdanımızı hapsettik.

Bugün ihtiyacımız olduğunda hiç düşünmeden yardımımıza koşacak bir insanı hapsettik.

Bugün savaş çıktığında bize silah çekmeyecek olan “düşmanımızı” hapsettik.

Bugün bize bir bardak su getirmeye çalışan çocuğumuzu hapsettik.

Bugün bize yeni bir dünyanın kapısını açma cesaretini gösteren komşumuzu hapsettik.

Bugün geç kaldığımız için bizi uyarmaya çalışan annemizi hapsettik.

Bugün nefes almak için sarılmaya çalıştığımız bütün değerleri hapsettik.

Gene bindiğimiz dalı kesmekte, durduğumuz zemini kazmaktayız.

Bugün güzel bir arkadaşımızı hapsettik.

Haluk özgürlük yolunda bir adım daha attı, buna üzülünür mü hiç? Üzüntümüz, bu kararı alan, bunun değiştirilmesi için uğraşmayan ve buna seyirci kalanların içinde olduğu durumdur.

Şimdi biz sizin elinizle vicdanımızı duvarlar arasına koyduk.

Bu akşam bu adada özgürlüğe yaklaştığı hissiyle Haluk huzurlu uyuyacak.

Sizin yataklarınız rahat mı? Hade uyuyun bakalım.

 

Halil Karapaşaoğlu

Kıbrıs Vicdani Ret İnisiyatifi aktivisti, vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu’nun açıklaması:

Haluk Selam Tufanlı insan öldürmeyeceğini, savaş hazırlıklarının parçası olmak istemediğini, militarist her türlü yapının içinde olmayacağını ısrarla söyledi. Söylemekle kalmadı bunu yaşam biçimi haline dönüştürdü. Haluk bugün arkamızda duran bu demir kapının bu beton duvarların arkasında siyasi düşüncelerinden ve vicdanından dolayı 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemenin altını çizerek söylediği şekliyle vicdani rettin bir hak olarak görülmesinin, yasal olarak bir zemini olmadığı, bu zemini de yasa koyucunun yapması gerektiğidir. Bu ülkenin milletvekilleri askerlik yasa tasarısı tartışılırken, ısrarla vicdani retti bir hak olarak görmek istemediklerini ispat etmiştirler. Bugün Haluk’un bir düşünce suçlusu olarak ceza evinde olmasının tek sorumlusu bu ülkenin meclisinde bulunan milletvekilleridir.

Bir insan 21.yy’da siyasal görüşlerinden dolayı hala devlet ve militarist yapı için tehlike arz ediyorsa, devlette o insana ders vermek için onu duvarlar arasında tutsaklaştırmaya, ehlileştirmeye çalışıyorsa, o devlet ve o devlete hükümet etmeye çalışanlar bilmelidir ki, biz ısrarla düşünmeye, düşüncelerimizi tutkuyla savunmaya devam edeceğiz.

Haluk’un bugün elleri kelepçeli bir şekilde cezaevine götürülmesi, demokrasi ve adalet için utanç verici bir durumdur. Hükmedenler ve milletvekilleri unutmasın ki, tarihi yazanlar ve şekillendirenler hak mücadelesi verenler, egemenlerin dayatmalarına başkaldıranlardır.

Biz savaşın karşısındayız. Biz silah tüccarlarının karşısındayız. Bundan sonra tankların, bundan sonra uçakların ve her türlü dayatmanın karşısında da sadece vicdanımızla karşı duracağız.

Bizim yanımızda olmayıp, bizi hapse atanlar bilmelidirler ki, savaşın, işgalin, silah tüccarlarının yanında taraf olduklarını açık bir şekilde belirtmiştirler.

Dün Murat bugün Haluk ve yarın diğer vicdani retçiler hapise atılmaya devam edecekler. Bugün vicdani retçilerin sayısı 13ken yarın bu sayı 20lere 30lara taşınacaktır. O zaman ne yapacaklar her ay bu ülkenin iki veya üç gencini ceza evine atmaya devam mı edecekler? Bu yol uzun bir yoldur. Bu yol kendi tarihine, özgürlüklerine sahip çıkmak isteyen bizlerin yoludur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin