YKPYKP'nin açıklamalarıGerçek bir diyalogla geleceğimizi ele almamız gerekir
yazarın tüm yazıları:

Gerçek bir diyalogla geleceğimizi ele almamız gerekir

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Dışişleri bakanı paket antlaşma kararını unutmuş, anlaşma sağlanan hususlardan vazgeçip başka öneriler sunuyorlar, ‘ben olsam böyle öneri kabul etmezdim’ buyuruyor. Görüşmeci çözüm umudu kalmazsa ayrılırım tehdidini yapıyor. Taraflar da güven artırıcı önlemler paketleri takas ediyorlar. Anlaşılıyor ki ilerleme olasılığı kalmadığını kabul ettiler.

İlerleme olasılığının olabilmesi için tarafların ciddi değerlendirmeler yapması gerektiğini çünkü Annan planı görüşmelerinde iyi taraf görünme uğruna çok ileri gidip duvara dayandıklarını söylemiştik. Ancak tutumlarını değiştirmediler ve şimdi dönüp daha önce güya uzlaştıklarını baştan görüşme konusu yapacak manevralara başladılar.

Ancak her manevra sözüne sadık kalmama suçlamasıyla da kavga konusu yapılıyor.

Bu işin sonu yok.

Barış laflarıyla halkı da şaşırtıp barış isteyenleri etkisizleşirdiler. Konunun adalet, hukuk devleti ve demokrasi olduğunu hiç konu etmedikleri için barışçılar da eleştirecek yan bulamıyor ve susup seyrediyor.

Yönetimden laflamayı bırakıp sonuç işin halka borçlu olduğunu anlamasını ve başarının yerini hiç bir şeyin tutmayacağını kabul etmesini bekliyoruz.

Halk ne yapmakta olduklarını bilememekten şikâyetçidir. Görüşme tutanaklarını görebilirsiniz deyip bilgi verdiklerini söylemekle işin içinden çıkmak kabul edilemez. Mebuslar bile tutanaklardan alınan bilgilerin anlamsız olduğunu gördüklerinden bilgi edinemediklerini, bilgisiz olduklarını söylemekten vazgeçmemişledir. Çünkü bilgi diye sunulanlar sadece gazetelerde de okudukları suçlama oyunun bilgileridir.

Esasa ilişkin konular beklemektedir, başka konulara geçilip de orada kat edilen ilerlemeyle uzlaşma aramaya bile izin verilmeyen bir görüşme kabul edilecek bir durum değildir.

Esasın demokratik hukuk devletini temin etmek ve çok sorun yaratmadan insanlara haklarını olabileceği kadar sağlanmasına hizmet edecek düzen kurmaktır.

Suçlama oyununu daha iyi oynamak için görüşecek insanlar toplamak diyalog yapmak olamaz. Kıbrıs’ın savaş sonrası ortamının tüm açılardan değerlendirileceği stratejik bir görüşle, gerisini garantörlere havale edenler katkı sağlayamaz. Gerçek bir diyalogla geleceğimizi ele almamız gerekir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin