yaklaşımlarÖzkan YıkıcıBurası Ortadoğu? Buyrun! - Özkan Yıkıcı
yazarın tüm yazıları:

Burası Ortadoğu? Buyrun! – Özkan Yıkıcı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Burası Ortadoğu: IŞİD, Gazle, Kobane, Rohova, Elnusra… Birçok evladı ile Ortadoğu! Çöleri, Petrolu, susuzluğu, çeşitli Miletlerin, dinlerin doğduğu, mezheplerin enacımasız olduğu coğrafya! En moderin silahların, Ortaçağ yöntemleri ile kulanıldığı bir alandır. Dinlerin öfke ile, etnikliklerin kangrenleşen sorunları, vatansız milyonların dolaştığı Ortadoğudan yazma kadar zor neolabilir! Her toprağı, her deniz damlasında kan, acı, feryat dolu anılarla, günü yaşatan bir tarihten günümüze uzayan gerçeklerin tortuları ile sarsılmanız kaçınılmazdır! Burası Ortadoğu!

Burası Ortadoğu; adına asırlık planlar yapılan, Yeni Emperyalist sömürgeleşmenin “kültürler çatışmasının” fay kırılma hattı! Yeni projenin ateşlenip yol almaya çalışılan kanlı acımasız işkallerin kol gezdiği bir coğrafya! Amerikan Ajanlarının cirit atığı; insansız uçakların katliyam yapma hukukunun en kolay işleyen yer! Kimyasaları adamına göre sahiplenilen; nükler silahı sadece mütefiklerin veya ortaklara layik görülen garip bir nükler hukukun yerleştirildiği Ortadoğu! Dinlerin, etnik yapıların ve şehlerle faşistlerin yerine göre kulanılıp sonra işi bitince savrulduğu, Ortadoğu zengin “projelerinin” hazırlandığı bölge! Rus Amerikan hegemonyasının artık kanla çizilen kağosları; merkezi İran Türkiye bölgesel kavganın sistemle özdeşleşen resmi; Demokrasi adına Siyasal islamdan,otoriter şeryata varan politik yoların çizilip uygulandığı Ortadoğu!

****

Saysam daha arkada kalanların “bizi neden unutun” diyeceği; çok çirkin kirli sayfaların yazıldığı Ortadoğu! Arap İsrail savaşlarının yaşandığı; Kıbrıs oyunlarının oynanıp fiylen parçalatılan adada “Kjurtarıcı” yaratılması; Ayni “kurtarıcının” ırak da nasıl bir bataklık oluşturulan “Özgürlük fenerlerinin” kirli ışıklarının aydınlatılma görevi verilen Ortadoğu! İnsanların milyonlarla ifade edilen mülctecileşmelerinin tarihinin yazıldığı yer! Arap şehlerinin nasıl satılarak kendi halkalrına karşı dolarlarla katliyam yapılan bir garip tarihin yazıldığı Ortadoğu! Kimin kimin dostu olduğu net olmayan; Dün ırak İran savaşı ile milyonların canına mal olan savaş sonrası; şimdi Amerikan iran yakınlaşma ırak dansının oynandığı yer! Daha neyi sayalım?****

İşimize veya ezber algılarla hep şu çirkin acımasız kanla sulanan Ortadoğu Projelerini övedürtülen adamızın gerçeği de banbaşka! Dilimiz ve “Akademisyenimiz” ekranlarla “Ortadoğu rüzgarı, baharı” derken; denilen baharın korkunç keskin bir ayazın ötesinde bir şey olmadığını anlamayan bizlere; umut ve gelecek olarak yuturma parodisinin acemice işbirlikci ruhiye ile oynadığımız coğrafya! İşkalin “kurtarma, olduğunu; askeri saldırı ve katliyamın “özgürlük demokrasi” detirtildiği; şeryat kurallı cihatcı kol gezmelere “demokratik mücadele” etiketi konulan; çok çeşitli olumsuzlukların buluşup saydamlaştırıldığı Ortadoğu!Birgün dost, öteki gün “terör” listesine konulan örgütler; mültecileri tutup fayişelik, insan ticareti, ucuz beleş emek olarak kulanılan ülkeler tücarlar sermayedarlar diyarının ezilen resmi; Filistin gibi tarihsel utanç sayfası; bölgenin dördüncü büyük halkı Kürtlerin devlet kurma izni günümüze dek verilmeyen siaysal cetvel haritalarının çizildiği hegemonyacılık; Petrol tekelerinin diktatörlerle acımasız ortak baskı makineleri; insan haklarının suç ve öldürülme nedeni olunan bir siaysal zeminden söz ediyoruz!Sonra yine bu coğrafyanın hegemonyacıları toplanıp “Ortadoğu projesi” adı ile yeni yuturma planlarını yeniden senaryolarla yazmaları! Birileri de ayni tekrar la “Ortadoğunun nurlu ufukları” olrak probagandalaştırıp insanları kandırma tekniklerinin kolayca uygulandığı bölgemiz!

****

Son görünüme bakın; Gazle durmadan bonbalanıyor. İnsan faciyaları ve çocuk çığlıkları konuşulmak istenmez. Bir “Hamas suçu” yaratılıp; israilin “güvenlik hakkı ile” boyanan bir probaganda kandırmaca devam ediyor. Kimse Gazlenin asırlık Ortadoğu projelerinin çok acı kanlı mirası olduğunu hala sorgulamak istemiyor. Son dönemin bir de IŞİD denilen beslenerek ve silahlandırılarak taşınan cihatcılarla oluşturulan yapı var! Dün Suriye için “özgürlük getirecek” yapıydı! Şimdi işler karışık: Hatta Türkiye gibi örgüte “Teröris” derken; Kobane saldırısında hala IŞİD yardımı ile konuşulan yapı! Mısır gibi örneklemlerinin bol olduğu gerçekler de vardır. Tünelerini yıktığı, Refah kapısı ile israile ek olarak Gazleyi açık hapisane haline sokan Mısır! Çok güzel popilizmin oynunu oynuyor: Yok etmek istediği Hamas adına israile Ateşkes önerir: İsrail de kabulenir! Oysa öneriyi Hamas adına önerirken; Hamasın haberi dahi yok! Ama burası Ortadoğu; Mısır ordusu amerikanın ençok beslediği bölge ülkelrinden birisi; Bu ordunun genelkurmay başkanı; kendini atayan Musriyi ortakları ile danşışarak derba ile devirir. Sonra baskıalrla seçim yapıp başkan olur! İlk yaptığı işlerden birisi de “Gazleye açılan Refah kapısını kapatma* Tüneleri de yok etme” oldu! Şimdi Hamas adına israile israilin istediği gibi öneri sunuyor. Sonra ayni koro konuşuyor sanki şarkı söyler aldatmacası ile! “Hamas ateşkesi ret etti”!****

Burası Ortadoğu; artık ırak diye bir devlet yok olma sürecine çoktan girdi. Kürtler ilkez önemli dinamik haline geldi* Ancak: Barzani tarihi rolunu yeniden anımsayıp; Rohova demokratik özerk yönetimin yıkılmasına resmen katgı yapıyor. İlginç bir yolculuk da vardır. Kuralara göre ırak Petrolu merkezi yönetim izni ile satılacak ve parasını Uluslar arası bankaya yatıracaktı! Oysa Barzani bunu yok sayarak ve yeni itifakcısı Erdoğan la yardımlaşarak Türkiye üzerinden petrol ihraç ediyor. Peki petrol nereye gidiyor? Yanıt net “İsrail”! Oysa Erdoğan gürlüyor* “israile verip veriştiriyor”! Ama ticaret haçmi de oldukça artıyor! Dedik ya: Burası Ortadoğu! Tüm anlaşmalara aykırı Batı Şeryaya yerleşimler hızla devam edilip kurdurtuluyor! Ayni durum; bizde daha yumuşak ve şanına uygun nifus taşıma olayını yaşıyoruz. Sonra; Ortadoğu da “çözümler vedemokratikleşmeler” lafları bolca yalanlarla ve kesilen kafaların top oynanan ortamında tekrarlanıyor!Demokrasinin desi olmayan; Ancak hep ayni kelimelerin kulanıldığı bir coğrafya; Şeryatın daha da yaygınlaştığı; dinlerin daha acımasız siyasal arenaya konulduğu bir gerçek yaşam kültürleşmesinin yeşerip artık ağaç olduğu Ortadoğu! Darbeleri, kralları, halife sultan özlemli liderler; insan kesmenin cenete gitme olayı olarak kabulenildiği Ortadoğu! Sınırların heran yeniden buharlaşacağı ve bahar denilip aslında keskin ayazlı fırtılnalar yaratılan Ortadoğu! Ziyaretcisi bol; ama sonucu hep kağos yaratılan siaysal planların Ortadoğusu!Kisincırlı planlar, Buşlu işkal ufuklu “demokrasiler” Reygının kaboyculuk savaş deneyimli bir siyasal tarihli bölge!Obamanın bölgeseleştirme, Baydının çok laf söylediği; CİA bakımından bulunmaz zengin “bahçe” haline sokulan yöremiz! Ortadoğu sömürgeleşme, nifus alanı ve şimdi kendi Proje kuraları ile hep kan gözyaşı ve felaket yaşat tı! Zengin petrol ayleler ile ezilip yoksuluk çeken milyonluk sınıfsal emek halkların yaşayıp; başkalrı adına din etnik çatışmalr la şimdilerde Mezhepciliğin acımasız cenderesinde yüzüp duruyor.

****

Yeniden başlasam mı? “Gazle, Kobane, Rohova, Musul, Kerkük, Tahrir, Roboski, Berkin Elvan, aAli İsmail, Esat, Filistin, şeryat, IŞİD”…. Bunlar sarmalanan gerçeklerdir. Hangisini tekar yazacam? Yeni yeni kirli sayfalarla adeta kuşatılan kağosun damlaları olup doluya dönen seleşmeye benziyor.

Ya Kıbrıs* Yaşadığı Askeri darbeye, işkalin Kurtarıcı adı ile pulanması, onca talimatlı dayatmalar, Açerson planı, Kisincırlı Doktrinler, Holbrukun itirafları, İngiliz Sömürge gerçeği, Ada üstelri yerleşkesi ve daha nicesi… Hala dönüp; “Garantörlük, Natonun yerleşmesi” gibi laflar prim edip yarınlara oturtuluyorsa; Ortadoğu “baharının” Kıbrısa ulaşmasını umuyorsak; Çıkacak enerjinin “barış, zenginlik” getireceğine inanç varsa; Bunlar hep hala önümüzdeki resmi anlamadığımızı, gerçekelri okuyamadığımızı kanıtlıyor. Hep birilerinin gelip “kurtarma” umudu ile evdeki bulgurdan olmaya devam edeceğiz. Dedik ya: Burası Ortadoğu! Ortadoğunun kıysında yüzen yelkenli de “Kıbrıs”! kimse kendimizi abartarak adamıza “çözüm” gertirme aldatmacasına takılmasın. Hele severek bu türkü okunursa! Sonucu tam da Ortadoğuluk olur! Bedeli ödenip ganimetle örtülen kültürümüz le galiba tüm yazdıklarımın da anlamı sadece birkaç laf la kalmaya devam edecektir. Tıpkı göz göre göre cihatlaşan Suriye gerçeğinde; insanlara “özgürlük gelecek” acı tatlar gibi….

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin