YKPAnayasaya hayırRejime ve temsilcilerine HAYIR
yazarın tüm yazıları:

Rejime ve temsilcilerine HAYIR

Yeniçağ podcastını dinleyin

anayasayahayir_wYKP anayasa değişiklik paketini değerlendirdi ve çağrıda bulundu; bu “bendo”nun, “beşi bir yerde”nin dayanışma içinde makyajlayıp onaya sunduğu göstermelik anayasa değişiklikleri taslağına itibar etmeyelim, bir kez daha rejime ve temsilcilerine HAYIR diyerek bu ülkenin kuzeyinde var olduğumuzu gösterelim” dedi. Açıklama şöyle:

Yerel seçim kampanyası sürerken, sessiz sedasız, yangından mal kaçırırcasına birtakım anayasal maddelerde yapılan değişikliklerin de 29 Haziran’da onaylanması istenmektedir. Meclisteki TDP, CTP, UBP ve DP’nin içinde olduğu dörtlü için, ‘yok birbirlerinden farkları’ diyorduk hep, işte sizlere yeni bir ispatı daha. Bunlar ne kadar farklı görünseler de talimatı alınca birbirinden farkları olmadığını göstermektedirler. Bu dörtlüye Eroğlu da iştirak ederek rejimin temsilciliği bütünlüğünü korumayı da ihmal etmemektedirler.

Şimdi bu beşli halka yapılan anayasal değişikliklere evet denmesi çağrısı yapmaktadırlar. Peki, 1985 Anayasasına hayır gerekçeleri, aradan geçen 29 yıl içerisinde ona evet demek için olumlu yönde bir değişime uğradı mı ki bu evet çağrısını yapmaktadırlar? 29 yıl önce bu anayasaya hayır diyenlerin, şimdi akıl hocalığı yaparak halka evet demesi yönünde çağrı yapmak için çok güçlü argümanları olmalıdır. Oysa ülkenin kuzeyinde her alana yapılan müdahaleler eksilmemiş, artmıştır. İrade gaspı devam etmektedir. Her alandaki yaşam 30 yıl öncesine göre çok daha kötü duruma getirilmiştir. Dolayısı ile bazı maddelerdeki tadilatlar gerekçe gösterilerek bu rejime yeniden onay verilmesini istemek, açıkçası yıllardır “Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz” diyerek mücadele sürdüren bu halka “gidiniz ve bir 30 yıl daha bu statükoyu, bu irade gaspını kendi ellerinizle onaylayın” demektir.

Yeni Kıbrıs Partisi, halkımızı, bu “bendo”nun, “beşi bir yerde”nin dayanışma içinde hazırlayıp onaya sunduğu bu göstermeliklere itibar etmemeye çağırmakta, bir kez daha Rejime ve temsilcilerine HAYIR diyerek bu ülkenin kuzeyinde var olduğumuzu göstermeye çağırmaktadır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin