.YeniçağmanşetKTÖS’ten YKP’ye ziyaret
yazarın tüm yazıları:

KTÖS’ten YKP’ye ziyaret

Yeniçağ podcastını dinleyin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), kamu çalışanlarının maaşlarını düzenleyen yasanın hukuk, adalet ve eşitlik içermediği gerekçesiyle ziyaretlerde bulunuyor, destek arıyor. KTÖS, bugün de Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) yetkililerini ziyaret etti.

Ziyarette YKP Yürütme Kurulu üyesi Celal Devrim Önen, Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran ve Erdinç Selasiye ile İlçe Sekreter Mehmet Karadal ve KTÖS’ten ise Genel Sekreter Şener Elcil ile Yürütme Kurulu üyeleri Hikmet Olgaçer ve Burak Maviş ve bazı genç öğretmekler hazır bulundu…

Gençlerimizin bu ülkede tutunmasının engellendiğini söyleyen Elçil, ‘yasanın biran önce kaldırılması Kıbrıs Türk Toplumuna yapılabilecek en büyük iyiliklerden birisidir’ dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil, Yeni Kıbrıs Partisi ile kamu görevlileri ücret ve ödeneklerini düzenleyen yasanın kaldırılması için neler yapılabilineceği konusunda görüş alışverişinde bulunulmak için toplanıldığını açıkladı. ilkeli bir parti olan Yeni Kıbrıs Partisi ve yetkilileriyle Kıbrıs’ta barış ve emek mücadelesini birlikte yürüdüklerini belirten Elçil, beraber mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Amaçlarının göç yasasından etkilenen kamu ve diğer kesimlerin özellikle öğretmenlerin uğradıkları mağduriyetle ilgili bilgi aktarmak olduğuna değinen Elçil, yasanın getirmiş olduğu olumsuzlukları paylaşmak ve kamu oyunu bilgilendirmek maksadıyla ziyaretlerde bulunmaya devam edeceklerini aktardı. Eşit maaş alınması gerekirken eşit işe eşit ücret prensibine aykırı olarak ciddi bir adaletsizlik yaratıldığına vurgu yapan Elçil, ‘emek ucuzlatılıyor’ dedi. 2011’den sonra göreve başlayan gençlerimizin aldıkları maaş ve ücret daha önce başlayanların %40 aşağısında olduğunu aktaran Elçil gençlerimizin bu ülkede tutunmasının engellendiğini söyledi. Hizmette nitelik meselesine de değinen Elçil, yeni göreve başlayan genç, dinamik ve motivasyonu yüksek olan gençlerimize düşük maaş verilmesinin daha iyi iş imkanı bulurlarkenden ayrılmalarına yol açacağını  ve bu durumun eğitimde niteliğin düşmesine sebep olunacağına vurgu yaptı. Göç Yasanın uygulanmaması için ciddi bir mücadele verirken YKP’ nin de her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Elçil, ‘yasanın biran önce kaldırılması Kıbrıs Türk Toplumuna yapılabilecek en büyük iyiliklerden birisidir’ dedi. Sadece kamuda çalışanların değil özel sektörde de çalışanların adaletsizlik yaşandığına vurgu yapan Elçil, ciddi bir emek sömürüsünün olduğunu ve ucuz iş gücü gibi sorunların Kıbrıs Türk Toplumunun yok oluşunu hızlandırdığını belirtti.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı da, bu yasanın neler getireceğinin farkında olduklarını belirterek parti olarak KTÖS ve diğer emek örgütlerinin verdiği mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Kanatlı bir yanlış tanım yapıldığını, CTP’nin artık emekten yana bir örgüt olmadığını, felsefesinin emek en yüce değerdirden çok uzağa savurulduğunu belirterek, hükümet tanımlarken emek yanlısı gibi ifadelerin yanlışlığına vurgu yaptı. Kanatlı, dün yapılan BES eyleminde Yorgancıoğlu’nun açıklamalarının bu örnek oluşturduğunu söyledi. Kanatlı, ayrıca asgari ücretin tespitinde yaşananlar ve belirlenen ücretle ilgili herkeste derin bir düş kırıklığı yaşandığını, böylesi koşullarda emek yanlısı bir CTP denmesinin ciddi hatalar içereceği belirtti.

Söz konusu yasanın ortadan kalkmasıyla bütçe sorunun ortaya çıkabileceğinin iddia edildiğini söyleyen Kanatlı, istenildikten sonra paranın da bulunabileceğini ve bütçe açığının kapatılabileceğini kaydetti. Kanatlı, çerez parasına kiralanan arazilere yapılan trilyonluk kumarhanelerden alınmayan vergilere dikkat çekerek, bütçe açığının rahatlıkla buralardan karşılanabileceğini vurguladı. Kanatlı sağlık ve eğitim alanında herhangi bir tasarruf önleminin ise kabül edilemez olduğunu vurguladı.

Kanatlı, Cumartesi günü 9. kez “Askersiz Lefkoşa” için saat 14.00’te Ledra Palas ışıklarında olacakları bilgisini de vererek, KTÖS ve herkesi ateşkes hattında olmaya ve eyleme destek vermeye davet etti.

 

13917875611986985391YKP’ye de sunulan Eşit işe eşit ücret kitabı

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin