toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Tarikat yuvalarına ekonomik desteği elçilik organize ediyor
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Tarikat yuvalarına ekonomik desteği elçilik organize ediyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, ‘tarikat yuvalarına’ ekonomik desteğin T.C. Elçisi Halil İbrahim Akça tarafından organize edildiğini ve Elçiliğin bu faaliyetlerin uluslararası alana taşınacağını söyledi.

Açıklama şöyle:

Adanın kuzeyinde bir vali gibi hareket eden T.C. Elçisi Halil İbrahim Akça, Fetullah Cemaatı’nın faaliyetlerini desteklemeye ve misyonerlik yapmaya hız vermiştir.

Bir yandan T.C.’nin ekonomik dayatmalarıyla Kıbrıs Türk toplumu fakirleştirilirken, diğer yandan da dini tarikatların adamızın kuzeyindeki faaliyetleri T.C. Elçiliği tarafından finanse edilmektedir. Sn. Halil İbrahim Akça bu tutumu ile Fetullah Cemaati’ne açıkça hizmet etmektedir. Din ve Ahlak öğretmeni adı altında faaliyet gösteren ve T.C: Elçiliği Eğitim Müşavirliği altında görev yapan bir grup öğretmen, cemaat propagandası yürütürken, vakıf adı altında örgütlenen gruplar ise özel okul adı altında Fetullah okulları açmaya yönelmişlerdir. Bu da yetmezmiş gibi açılan İlahiyat Koleji’nin parasız olduğu, Türk Maarif Kolejlerinden farksız olduğu  ve öğrencilere maddi yardım yapıldığı propagandası ise bazı özel dershanelerde hala devam etmektedir.

Laik sistemi ortadan kaldırmaya yönelik cemaat, tarikat politikalarının din öğretimi ile ilgisi olmadığı açıktır. Bunun  en güzel örneği Türkiye’de yaşananlarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Okullarda laik öğretmenleri eleştiren T.C.’nin din dersi öğretmenleri, özel okul ve özel yurt adı altında tarikat-cemaat yuvaları, dershanelerde paralı propagandanın devamı, ekonomik kaynakların T.C. Elçiliği tarafından tarikat yuvalarına harcaması bizzat T.C. Elçisi Halil İbrahim Akça tarafından organize edilmektedir.

Daha önce Sendikal Platform tarafından ‘Persona Non Grata’ ilan edilen, Kıbrıs Türk toplumunun kültürel asimilasyonunu hedefleyen ve din eğitimi ile alakası olmayan bu siyasi hareketleri organize eden T.C. Elçisi Halil İbrahim Akça’nın faaliyetlerini uluslararası alana taşıyacağımızı saygılarımızla tüm kamuoyunun gündemine getiririz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin