toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: Ayakkabı kutularıyla, dindar nesil yetiştirmek isteyenlere dur diyeceğiz
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: Ayakkabı kutularıyla, dindar nesil yetiştirmek isteyenlere dur diyeceğiz

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTOEOSKTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel imzalı açıklama şöyle:

Mağusa’da muazzam bir okul daha açılacakmış!!! Ancak hiçbir merciden izin alınmadığı gibi eğitim bakanlığına da haber verilmemiştir. Okulu yeni kur(dut)ulan bir vakıf ve iş adamı açacakmış. Hayırsever vakıf ve iş adamının birden bire hayır yapması içinden gelmiş.

Gezi olayları ile ileri demokrasisini gösteren; Suriye, Irak, Mısır gibi komşu ülkelerle sıfır sorun yaşanabileceğini ortaya koyan, Kıbrıs sorununu çözerek bir adım önde olduğunu gösteren, ayakkabı kutularıyla Müslüman-Türk yüksek ahlakını tescil ettiren, halkının yaşamına, namusuna, yaşayışına karışan ve Diyanet İşleri Başkanlığını fetva makamına dönüştüren AKP’yi dünya tanımaya başlamıştır. AKP kurduğu vesayet imparatorluğu yandaş sermayedarları, kukla siyasi taraftarları ile Kıbrıs’ta da yaşatmak istemektedir.

Kumarhaneleri, gazinoları, otelleri, betting ofisleri, off-shore bankaları, şirketleri, özelleştirmeleri ile AKP’yi Kıbrıs Türk Toplumu yakından tanımaktadır. Dayatma paketlerini, özelleştirme adı altında gasp ettiklerini iyi bilmektedir. Gerektiğinde acımasızca polisi halka kışkırttığını, şiddet kullandığını, her fırsatta Kıbrıs Türk Toplumuna hakaret ettiğini, Türkiye Halkına jurnalleyip, beslemeler dediğini sürekli hatırlamaktadır.

AKP Kıbrıs’ta bu süreci yaşatırken, yerli ve kukla işbirlikçi hükümetlerden yararlanmaktadır. Bu güne kadar sürekli, din istismarlığı yapılmış, hayır kurumu olması gereken vakıflardan yararlanmıştır. Kıbrıs’ta sözde paketler, özelleştirmeler, istilalarla ekonomik alt yapıyı güçlendiren AKP bu gün din sömürüsü yaparak, cemaat, tarikatları kullanarak kültürel, dini, siyasi üst yapılarını tamamlamak istemektedir. Dinle ilgisi olmayan kapitalist, pragmatik bir anlayışla her yolu kullanarak imparatorluğunu devam ettirme çabasındadır.

AKP’nin Kıbrıs’taki EĞİTİM, DİN, KÜLTÜR entegrasyonu bu anlayışın eseridir. Hükümetlerimiz, bakanlarımız acaba bunun farkında değil midir? Eğer farkında iseler ve sırf koltuklarda kalsınlar diye görmezlikten geliyorlarsa ortada halka ihanet var demektir.  Mağusa’da hangi gerekçeyle okul açılacak bunu ortaya koymak ve buna dur demek eğitim bakanlığının, hükümetin görevidir. Öğretmen kadrolarının eksik devam etmesine sesi çıkmayan Hükümet’in adaletsizliklerden rant elde etmek için kol kola yola devam etmeleri gibi Mağusada ilahiyat kurdelesi kesecekler mi ? Takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin