toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerPoseidon, Roboski katliamı’nın 2. yılında sorumluları ihbar etti
yazarın tüm yazıları:

Poseidon, Roboski katliamı’nın 2. yılında sorumluları ihbar etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

PoseidonPoseidon Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi, 28 Aralık 2011 tarihinde Türkiye’nin Şırnak ilinin Uludere ilçesindeki Roboski köyünde gerçekleştirilen katliamın yıldönümünde “Bu Bir İhbardır” başlıklı bir bildiri yayınladı.

Açıklamada Türk savaş uçakları tarafından Roboski köyünün sıfır noktasına atılan bombalar sonucu 34 Kürt gencinin vahşice katledilmesinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen sorumluların ortaya çıkarılmadığı ve cezalandırılmadıkları belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

İhbar ediyorum! Gencecik canlara kıyan cellatları ve fetva verip bunları yaptıran sözde dindarları. İhbar ediyorum! Anaların gözlerinden yaşlar akıtan, ciğerlerinden bir parça koparan savaş çığırtkanlarını. İhbar ediyorum! İnsani ve vicdani duygularını kaybetmiş robotlaşmış insanları!

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde sınırın sıfır noktasında Türk savaş uçakları tarafından atılan bombalar sonucu 34 Kürt genci vahşice katledildi. Katliamın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen sorumlular ortaya çıkarılmamış, cezalandırılmamıştır. İnsan yaşamının bu kadar kutsal olduğu, ihtiyaç kaynaklarının bütün canlılara yettiği bu dünyada, kendi iktidarını korumak isteyen egemen zihniyet kurbanlarını itinayla seçmeye devam etmektedir. Yaşanan bu katliam ve acılara her gün bir yenisinin daha eklendiğini üzülerek görmekteyiz. Poseidon Gençlik Kültür Sanat Merkezi olarak kültürel ve sanatsal çalışmaların dünyada yaygınlaştıkça katliamların ve acıların yok olacağına inanmaktayız. Bu sebeple PGSM tüm çalışmalarını insani, ahlaki, kültürel ve sanatsal değerler üzerine kurmuştur. İnsani değerlerimizin; acılara ve katliamlara sessiz kalmayacağını ve bu acıların tekrara yaşanmaması için mücadele edeceğini sanatsal ve kültürel çalışmalarımızla bir kez daha vurgulamaktayız.

Ermeni asıllı Kürt Sanatçı Aram Tigran’ında söylediği gibi ;

Dünya’ya bir daha gelirsem, ne kadar tank, tüfek ve silah varsa hepsini eritip saz, cümbüş ve zurna yapacağım.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin