.Yeniçağyeniçağ güncelCTP’den elektrik zammına tepki (gördüğüne inanma)
yazarın tüm yazıları:

CTP’den elektrik zammına tepki (gördüğüne inanma)

Yeniçağ podcastını dinleyin

13204240134 Kasım 11 (T.A.K.)

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, elektriğe yapılan zammı “halkın kurban edilmesi” diye niteledi ve bu zammın, diğer ürünlerin fiyatlarını da tetikleyecek bir karar olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu, elektriğe dün yapılan zammı eleştirdiği açıklamasında, UBP’nin zorunlu tüketim mallarının fiyatlarını artırarak hayatı yaşanmaz kıldığını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantılarının halkın korkulu kabusu haline geldiğini savunan Yorgancıoğlu, “Bakanlar kurulunun toplanacağı günler, hangi temel tüketim maddesine zam geleceği, hazırlanan yasa tasarıları ile çalışanların hangi haklarının budanacağı, hangi toplumsal varlığın veya kurumun peşkeş çekileceğini halkımız endişe ile beklemektedir” dedi.

Elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 20 zamla Kurban Bayramı öncesinde halkın elektrik fiyatlarına kurban edildiği görüşünü ifade eden CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, elektriğe gelen zammın diğer ürünlerin fiyatlarının artmasını da tetikleyeceğini; bugün bile UBP’nin yanlış politikaları nedeni ile geçim sıkıntısına düşmüş insanların bu karardan sonra çok daha kötü koşullarda bir bayram ve yaşam geçireceklerini savundu.

“Ulusal Birlik Partisinin Kurban Bayramı öncesinde halkımıza yaşatmış olduğu bu kara kâbus, gelecekte daha neler yapabileceğinin göstergesidir” diyen Yorgancıoğlu, halkın geleceğini karartacak bu gelişmelere karşı hep birlikte mücadele etmek için hazırlıklı olunmasını ve halkın gelişmeleri yakından izlemesini istedi.

 

SORAKIN: “ELEKTRİK ZAMMI HALKIMIZA YAKIŞMAYAN BİR BAYRAM HEDİYESİ OLDU”

4 Kasım 11 (T.A.K.)

CTP-BG Kadın Örgütü, elektriğe yapılan % 20 zamma tepkisini ortaya koymak üzere protesto eylemi düzenledi.

Saat 17.30’da  Başbakanlık Kavşağı’nda toplanan eylemciler, elektrik zammına yönelik tepkilerini, ellerindeki mumlar, kandiller  ve “Hükümetin Bayram Hediyesi %20 Zam”, “Aydınlık Günler Dediler Karanlığa Gömdüler”, “Susma Haykır, Zamlara Hayır” yazılı pankartlarla ortaya koydular.

CTP-BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın yaptığı açıklamada,  hükümetin elektrik zammına gerekçe olarak gösterdiği “petrol fiyatlarındaki artışın” gerçekleri yansıtmadığını, esas hedefin özelleştirmeye zemin hazırlamak olduğunu söyledi.

Yaşanan pahalılık nedeniyle  zaten ülkede alım gücünün iyice düştüğünü, buna karşın  hükümetin sürekli olarak “kriz var” diyerek zam yaptığını ifade eden Sorakın, “Hükümet artık ellerini halkın cebinden çeksin” dedi.

Hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar ile halkı fakirleştirmeye devam ettiğini, evine ekmek götüremeyen insanlar ordusu yaratıldığını ileri süren Sorakın, “Çok buruk bir bayrama giriyoruz. Yüzde 20 elektrik zammı hükümetin halkımıza hiç yakışmayan bir bayram hediyesi olmuştur. Bu elektrik zammı halkımızı fena çarpmıştır” şeklinde konuştu.

Sorakın, açıklamasının sonunda, sendika ve sivil toplum örgütlerine birlikte mücadele çağrısında da bulundu.

fotoğraflar TAK arşivi

1320424014

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin