anti-militaristanti-militarist haber“Kıbrıs sizin savaş geminiz değil”

“Kıbrıs sizin savaş geminiz değil”

Yeniçağ podcastını dinleyin

1377870257Suriye’ye askeri müdahaleye karşı olduklarını ve adadaki İngiliz üslerinin bu amaçla kullanılmasına karşı olduklarını vurgulamak amacıyla 12 sivil toplum örgütü İngiliz Yüksek Komiserliği ile Amerika Birleşik Devletleri temsilciliği önünde protesto etti.

Eylem YKP Gençlik, DAÜ-Sen, KTÖEÖS, BKP Gençlik, TDP Gençlik Örgütü, Baraka Kültür Merkezi, Devrimci Komünist Birlik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Poseidon Kültür ve Sanat Merkezi, Güç-Sen, Komünist Emek Hareketi ile Feminist Atölye tarafından tertip edildi.

Kuğulu Park’ta toplanan eylemciler önce İngiliz Yüksek Komiserliği önünde ardından ise ABD temsilciliği önünde eylem yaptı.

“Kıbrıs sizin savaş geminiz değil”, “Katil ABD petrol uğruna Ortadoğu’yu kana bulama” yazılı pankartlı eylemde, İngiliz üsleri dışarı sloganları atıldı.

İngiliz Yüksek Komiserliği ile ABD temsilciliği önündeki eylemlerde okunan basın açıklamasında, Kıbrıs’ın Suriye’ye yapılacak bir askeri müdahalede müdahaleyi yapacak olan güçlerin bir odağı haline geleceği belirtildi.

Hem Suriye’deki rejime hem de Suriye’ye askeri müdahaleye karşı oldukları vurgulanan açıklamada, “Ülkemizdeki gasp edilmiş topraklardaki askeri üstlerin kullanılarak ülkemizin de bu emperyalist saldırganlığın parçası haline getirilmesini kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamada, “Kıbrıs’ın iki yanındaki örgütlere çağrımız, bölgeyi bir kez daha kan gölüne çevirecek böylesi bir savaşa taraf olunmaması, adadaki üstlerin kullandırılmaması hava sahasının kapatılması” dedi.

Eylemcilere daha sonra ABD temsilciliği yürüdü. Burada bir süre slogana tan eylemciler daha sonra eylemi sonlandırdı.

 

Ortak açıklama

Okunan ortak açıklama şöyle:

Yıllardan beridir zulüm ve akan kanının durmadığı coğrafyamızda yine savaş tamtamları çalmaya başladı.

Başta ABD, İngiltere ve Türkiye olmak üzere birçok emperyalist güç Suriye’ye karşı kapsamlı bir askeri operasyona hazırlanmaktadır.

Kıbrıs adası ise Ortadoğu’da yeni bir işgalin başlangıcı olacağı aşikâr olan bu emperyalist müdahalede başta İngiltere olmak üzere askeri operasyonu yapacak olan güçlerin odağı olarak kullanılması planlanmakta.

Bizler baskıcı Esad rejimine karşı çıkarken onun yerine emperyalist müdahaleleri ve işgalleri de desteklemiyoruz.

Dahası bu yapılırken ülkemizdeki gasp edilmiş topraklarında, askeri üsler kullanılarak, ülkemizin de bu emperyalist saldırganlığa parçası haline getirilmesini kabul etmiyoruz!

Bugün ülkemize barış getireceği iddiasında olanlar yıllardan beridir Orta doğu coğrafyasına kan, gözyaşı ve işgaller getirmiştir. Orta doğuda Emperyalist güçlerin çıkar savaşlarında şimdi sıra Suriye’ye gelmiştir.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki örgütler ve bağımsız bireyler olarak Suriye’ye karşı emperyalist saldırganlığın karşısındayız.

Kıbrıs’ın iki yanındaki yönetimlere çağrımız bölgeyi bir kez daha kan gölüne çevirecek böylesi bir savaşa taraf olunmaması, adadaki üslerin kullandırılmaması, hava sahasının açılmamasıdır.

Tüm halkların gözü önünde gerçekleşen, tam içinde bulunduğumuz savaşa karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

Savaş’ın değil barışın parçası olacağız!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin