.Yeniçağmanşet“Kurtuluş Kıbrıs sorununun çözümünde”
yazarın tüm yazıları:

“Kurtuluş Kıbrıs sorununun çözümünde”

Yeniçağ podcastını dinleyin

baslik_ykp

  • Kıbrıs konusunda yeni ciddi adımların atılmasının beklendiği koşullarda Maraş-Ercan konusunun yeniden gündeme gelmesi olumludur ama Erdoğan’ın talimatı ile Ercan’ın Karadenizli bir işadamına peşkeş çekildiği düşünüldüğünde Türkiye’nin bu süreçten maddi çıkar almadan hiçbir şeye evet demeyeceğinin anlaşılması açısından önemlidir. Bu nedenle Mağusa limanının özelleştirilmesi tartışmasını da bu çerçevede okumak gerekir
  • YKP, bir kez daha kurtuluşun Kıbrıs sorununun çözümden geçtiğinin altını çizer ve kaderimizi başkalarının çizmesine izin vermeden tüm kesimleri daha fazla mücadeleye çağırır

YKP, son vatandaşlıkları, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Açıklama şöyle:

Kıbrıs’ın kuzeyinde bir yandan hükümetin düşüp düşmeyeceğini konuşurken bir yandan da yeni verilen vatandaşlıkların haberlerini okumaktayız…

Son olarak bu seçimlerde büyük ihtimal oy verecek olan ünlü Ertuğrul Günay’dır…

Ertuğrul Günay’ın 28 Temmuz seçimlerine seçmenliği yetişir mi, yetişirse bir önceki sosyal demokrat kimliği ile mi yoksa yeni muhafazakâr kimliği ile mi oy vereceğini de konuşmak bu anomali içinde tuhaf olmaz!

Bir önceki seçimle bugünkü durum arasında, seçmen sayısında ciddi artış olduğu haberlerini her gün gazetelerde okumaktayız. Ancak daha ilginci, haber detay aralarına sıkışan, CTP’nin son düzenlemesi ile bir nevi otomatik hale getirilen bazı kişilerin, bürokratik nedenlerle vatandaşlık alamadıklarına dair haberlerdir. Yani şu aşamada birçok kişinin şikayet ettiği, hakkı olmadan, bakanlar kurulu kararı ile özel olarak seçilerek vatandaşlık yapılanlardır. Yasal prosedürden dolayı alınan vatandaşlıklar ise “normal” seyrinde devam etmektedir!

Seçmen sayısının sürekli arttığı koşullarda erken seçime doğru gidilmektedir! Tam da böylesi ortamda ve AKP’nin saltanatının Türkiye’de ciddi şekilde titretildiği koşullarda Kıbrıs’ın kuzeyinde ona yaranma yarışı da son hızı ile devam etmektedir.

Son çıkışı gene Talat yaptı ve ‘Türkiye, en güçlü irade ve isteği AKP döneminde gösterdi, bundan iyisi can sağlığı” dedi. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CTP adayı Talat’a oy verenler şimdi aniden, acentalık konusunda bir kez daha muhalif olmayı hatırladılar.

İrsen ile beraber ciddi şekilde Erdoğan’a methiye düzme yarışına giren Talat’ın bu tutumu yeni değil ama her seçim dönemi aklı karışanlar, son seçimlerde onu kutsamışlardı.

Kıbrıs konusunda yeni ciddi adımların atılmasının beklendiği koşullarda Maraş-Ercan konusunun yeniden gündeme gelmesi olumludur ama Erdoğan’ın talimatı ile Ercan’ın Karadenizli bir işadamına peşkeş çekildiği düşünüldüğünde Türkiye’nin bu süreçten maddi çıkar almadan hiçbir şeye evet demeyeceğinin anlaşılması açısından önemlidir. Bu nedenle Mağusa limanının özelleştirilmesi tartışmasını da bu çerçevede okumak gerekir.

Yeni vatandaşlıklar dağıtılmasının, alelacele özelleştirme adı altında limanların, havayollarının ve diğer kamusal hizmetlerin Türkiyeli firmalara peşkeş çekilmesinin altında yatan gerçeğin çözümden sonra da Türkiye’nin içişlerimize müdahale edeceği koşuları yaratmak olduğu net olarak anlaşılmaktadır.

YKP, bir kez daha kurtuluşun Kıbrıs sorununun çözümden geçtiğinin altını çizer ve kaderimizi başkalarının çizmesine izin vermeden tüm kesimleri daha fazla mücadeleye çağırır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin