YKPYKP'nin açıklamalarıYKP: Trafikte sorunlar acil çözülmeli
yazarın tüm yazıları:

YKP: Trafikte sorunlar acil çözülmeli

Yeniçağ podcastını dinleyin

baslik_ykpYKP Parti Meclisi üyesi Rasıh Keskiner, açıklamasında trafikteki sorunlar değerlendirildi ve “trafikte sürücü dikkatini dağıtan Girne- Lefkoşa anayolu boyunca inşa edilen dev reklam panoları derhal kaldırılmalıdır” dedi.

Keskiner’in açıklaması şöyle:

Yıllardır trafikteki karmaşa ve bununla paralel olarak da trafik kazaları artarak sürmektedir. Sorunun nedenleri apaçık ortada iken, konu ile ilgili olanlar genelde sorunu sürücü hatalarına bağlayarak işin içinden sıyrılmaya çalışmaktadırlar. Ankara’nın kuklası olan bu Yönetim, ülkemizin en yakıcı sorunu haline gelen trafik kazalarının önlenmesi için gerekli olan tedbirleri almamakta ısrar etmektedir. Soruna sadece sürücü hatası olarak bakmayı adet haline getiren bu Yönetimden tedbir alması beklenemez, ama biz bir kez daha yapılması gerekenleri ortaya koyalım:

Her şeyden önce, trafik kazalarını sadece sürücü hatalarına bağlamaktan vazgeçilmelidir. Trafikte sorun üç temel husustan kaynaklanmaktadır; sürücü hataları, yolların durumu ve araçların durumu. Yollar felaket durumdadır. Alt yapıları, meyilleri yanlış yapılmış, bunca trafik kazası sonrası ölümlere rağmen, hala daha çift şeritli ana yollarda, herhangi bir nedenden dolayı kaza yapan aracın karşı şeride geçmesini önleyecek orta refüj bariyerleri konmamıştır. Trafikte pek çok eski araç seyir halindedir. Trafik kontrolleri sadece para toplama amacıyla ve sadece hız tespiti üzerine yapılmaktadır. Bu nedenle şu soru konunun hangi noktada olduğunu anlayabilirsiniz; eksozlarından çevreye zehirli gaz yayan, muayeneden geçmeyen, lastikleri yıpranmış kaç aracın rapor edildiğine bir yerde rastlandı mı?

Trafik kazalarına bir diğer husus yollarda trafik işaretlerinin olmayışıdır. Var olan trafik işaretleri ise, son zamanlarda yol boylarına dikilen dev reklam panolarından görülmemektedir.

Soruyor ve yanıt bekliyoruz. Bilhassa Lefkoşa Girne anayolunun her iki tarafına, nerde ise adım başı, dikilen dev reklam panoları izinli mi? İzinli ise reklamlarla ilgili yasal düzenlemelere uygun mu? İzinli değilse niye kaldırılmamaktadır?

Söz konusu reklamlar, sürücülerin dikkatini dağıtmakta, kazalara neden olmaktadır. Bunun yanında çevrede çok kötü bir görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu ve benzeri dev reklam panolarının süratle kaldırılması kaçınılmazdır.

Konu çok ciddi bir durum arz etmektedir. Trafik kazaları ve çevre kirliliği açısından büyük sorun yaratan bu görüntülerin süratle bertaraf edilmesi gerekmektedir.

Yolların felaket durumu konusunda KTMMOB’ni daha aktif sürece katılmaya çağırıyoruz.

İlgili Kaymakamlıkları göreve, bu konuda duyarlı bireyleri, ekolojiye ve çevreye duyarlı örgütleri ses vermeye çağırıyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin