emekemek haberleri14 Mart "Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü" olarak ilan edildi
yazarın tüm yazıları:

14 Mart “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” olarak ilan edildi

Yeniçağ podcastını dinleyin

untitled-1-393DEV-İŞ ve PEO Segdamelin’in de Üye Olduğu Güney Doğu Avrupa Enerji Sendikaları (RETUN SEE) 14 Mart 2013 (Perşembe) tarihini “Kıbrıs Emekçileri ile Dayanışma Günü” olarak ilan etti.

Retun See, Güneydoğu Avrupa’da Petrol, Gaz, Elektrik, Çimento ve diğer doğal kaynaklar ile alternatif enerji alanında çalışan bir milyondan fazla işçiye hitap ediyor. Üyelerini 14 ülkeden 23 sendika oluşturuyor.

Retun See’nin kuruluş amaçlarının başlıcaları şöyledir;

Bölgemizde Barışın korunması için mücadele eder, Güneydoğu Avrupa ülke ve halkları arasında işbirliğinin ve dostluğun gelişmesine katkı sağlar.

Stratejik hedefleri, doğal kaynakların ve çalışanların çıkarlarının korunmasıdır.

14 Mart saat 18.30’da Ara Bölgedeki Ledra Palace Otel karşısındaki Dostluk Evinde gerçekleşecek olan etkinliğe konuşmacı olarak DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis ve SEGDAMELİN Genel Sekreteri Athos Elefteriu katılacaktır. Etkinlikte RETUN SEE Gn. Sekreteri Nikos Orfanos ve PEO Genel Sekreteri Pambis Krytsis de birer selamlama konuşması yapacaklar. Kıbrıslıtürk sanatcı Arda Gündüz ve bir Kıbrıslırum sanatçı da gönüllü olarak müzikleri ile katkı koyacaklar.

Retun See Yönetimi güne özel olarak hazırladığı afişi de 14 ülkedeki üye sendikaları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyor. 14 Mart günü RETUN-SEE üyesi bütün örgütler ülkelerinde üyelerini ve çalışanları Kıbrıslı emekçilerin durumu hakkında bilgilendirecekler, ilgili bir kararı onaylayacaklar ve çeşitli faaliyetleriyle dayanışmalarını ifade edeceklerdir. Karar etkinlik sonrası kamuoyuna açıklanacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin