arşivhaberKTAMS: “Ercan, TC sermayesine peşkeş çekilmektedir”
yazarın tüm yazıları:

KTAMS: “Ercan, TC sermayesine peşkeş çekilmektedir”

Yeniçağ podcastını dinleyin

ercanKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Ahmet Kaptan, Ercan Havalimanı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

İktidar koltuğunda oturduğunu iddia eden UBP, kendi halkına hizmet etmek bir yana Ercan Havaalanı gibi ülkenin değerli varlıklarını tek tek TC sermayesine peşkeş çekmektedir.

Ocak ayı itibarı ile zeyilnamesi (sözleşmenin anlaşılabilir son şekli) hazırlanan ve ardından imzalanan sözleşme uyarınca Ercan Havaalanı’nın işletmesi devredilmiştir. KTAMS olarak ısrarlı taleplerimize ve hatta Avukatımızın yazılı talebine rağmen sözleşmenin son şekline ulaşmak mümkün olmamıştır. Ne acıdır ki sözleşmenin son şekli ve çalışmanın ne şekilde sürdürüleceği, Sivil Havacılık Dairesi’nde yaptığımız tüm araştırmalara rağmen açıklığa kavuşamamıştır. Çalışan personelle yapılan görüşmelerde bu konu ile ilgili bilgi alınamadığı gibi tüm talimatların bakanlıkça sözlü yapıldığı bilgisini edindik.

Ercan Havaalanı’nın işletme hakkını devreden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na soruyoruz;

  1. Birçok çevreden öğrendiğimize göre Ercan Havaalanı’nın işletmesinin devir antlaşmasında şirketin Ercan Havaalanı çevre ve iç güvenliği ile ilgili 150 istihdam yapacağı kararı var mıdır? Varsa bu istihdamlar yapılmış mıdır?
  2. Özel güvenlik yasası geçmeden neden bu antlaşmaya imza atılmıştır?
  3. Özel güvenlik yasasını geçirmediğiniz için bugün Ercan Havaalanının iç ve dış güvenliğini sağlama görevini polis yürütmektedir. İşletmenin devrinin gerçekleşmesinin ardına şirketin vermesi gereken hizmetleri halkın vergileri ile maaşları ödenen kamu personelinin yürütmesi ne kadar doğrudur?
  4. VIP, İşletme ve İzaz ikram gibi hizmetlerin yürütülmesi görevini ve bu görevleri yürütürken yapılan harcamaların ihaleyi alan şirkete ait olmasına rağmen neden bu giderler hala daha devlet tarafından karşılanmaktadır.
  5. KKTC Hava Limanları ücretler yasasını meclisten geçirmenizle birlikte
  1. Her uçakta yaklaşma ücreti 25 Euro
  2. Uçaklardan gece iniş-kalkışları için işletmeci şirkete 40 Euro
  3. Uçakların aldığı her 1000 Litre yakıt için işletmeci şirkete 4 Euro
  4. Yolcu başı işletmeci şirkete 15 Euro
  5. İnen ve park eden uçakların gerek tonaj başı ödenen ücretinde gerekse park sürelerindeki ücretlendirmede yaptığınız artış nedeniyle bilet fiyatlarının artması ile turizmi darbelediğinizin farkında mısınız?
  1. İşletme, teknik ve klima bölümünün elemanlarının ücretlerini, ek mesailerini devlet öderken verilen hizmetlerin bedelini işletmeci şirketin alması ne kadar yasaldır?
  2. İşletme, teknik, klima bölümündeki kamu çalışanlarının işletmeci şirkete 3 ay süreyle çalışması kararı hangi yasaya dayanılarak alınmıştır?
  3. Denetim yasası geçmediğinden sivil havacılık dairesi hangi yetkiye dayanarak Ercan Havaalanının işletmesini devralan şirketi denetleyecektir?
  4. Ercan Havaalanının İşletmesinin devrinin üzerinden yaklaşık 50 gün geçmesine karşın şirket tarafından hizmetlerin yürütülmesi için yeterli personel alınmamıştır. Şirket tarafından bu personel ne zaman alınacak ve alınacak olan bu personel ne zaman uluslar arası kurullara göre eğitilecektir?
  5. Ercan Hava Limanının işletmesini devralan şirketin taahhüt ettiği yeni pistin gerek teknik gerekse coğrafi olarak yaratacağı sorunlar ne olacak?
  1. Şirket tarafından yapılacağı taahhüt edilen terminal yerinin ÇED raporu hazırlanmış mıdır?
  1. Ercan Havaalanındaki ormanlık alanın akıbeti ne olacaktır?
  2. Neden Türkiye’de yaklaşık 50 adet hava alanı varken, bir tek Dalaman Havaalanı örnek alınmıştır?
  1. Terminalin çizimini yapacak olan kişi K.T. Mimar ve Mühendis Odaları Birliğine kayıtlı mıdır?
  1. Yeni terminal binası projesi hangi yönteme göre hazırlanacaktır? Proje özel bir kişiye mi, ülkemizdeki beş üniversiteden birine mi? yoksa yarışma sonucu yarışmayı kazanana mı yaptırılacaktır?
  1. İçişleri Bakanlığının onayı ile araçlara verilen “T” iznini neden Ercan Havaalanı’nın işletmesini devralan şirket tanımamaktadır? Ayrıca Şirket tarafından dar gelirli olan taksicilerimizden ek ücret talep edilmesine neden sessiz kalmaktasınız?

Ülkesine değer veren örgütümüz KTAMS bu soruları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığına sorarken denetleme görevini ifa eden Sayıştay Başkanlığı’nı da yapılan sözleşmeye uyulup uyulmadığını denetlemeye davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin