z Güncelson siyasal gelişmelerSon siyasal gelişmeler: Düşe kalka seçime
yazarın tüm yazıları:

Son siyasal gelişmeler: Düşe kalka seçime

Yeniçağ podcastını dinleyin

Muhalefet nihayet gülecek mi göreceğiz. Seçim erken olacak gibi görünüyor. Maliye sendikayla anlaşmış ve grev sona ermiş diyorlar ama aslında ödenmekten vazgeçilen işçilerin iş başı yapmaması grev sayılamaz. Sahi bir gev yasağı vardı. Pardon! Yasak değil de ertelemesi vardı. Öf be! Yazamıyorum da çünkü ne oldukları belirsiz. Tam bize göre. Lefkoşalı pisliğe battı ama batacağını grev yüzünden görmek talihsizlik oldu. Bıraksalardı yağmurla beraber lağım suları zaten bizi batıracaktı. Lefkoşa’da acele oldu ve lağım suyu çıkmayacak yerlerden de çıktı diye başarılı Girne lağım suyunun yüzeye çıkmasını önledi mi?

Her yere eve ve yeraltı su kaynaklarını tüketmekten ve tuzlandırmaktan korkmadan harcanan hesapsız sular yüzeye çıkmasın diye doğru dürüst kanalizasyon olmalıydı. Yapan var mı?

Artık fiziki planımız da var. Çarıklı erkân-ı harplerin sohbetlerde anlattıkları hikâyeleri toplayan bir plan taslağı ortada dolaşmaya başladı. Ulemanın zamanında söylediği karıca duasıyla başlayıp muskalarla yansımasını bulan ve ahalinin âmin duası dediği hikâyelere benzer. Fiziki denildiğinde tabii ki fizik bilimi ile ilgili demek istenmiyor. Fiziki demek maddi demektir. Örneğin fiziki olan şeyler dağ, taş, orman gibi şeylerdir ama âmin duasından öteye gitmek için bir ormanın alçak orman ilan edilememesi gerekir. Fiziki ise alçalıp da üstüne petrol dolum tesisi kabul etmemelidir.

Anayasa der ki kıyıların yüz metre içerisi halka kapatılamaz, sahile ulaşım engellenemez. Hepsini belediye hududuna alıp yasağı deldirdiler, nerede idiniz? Az biraz dışarda kalan yolları da kapattılar sahilleri denize kadar duvar çekerek kapatanlara dur demek için ne yaptınız? Anayasada belediye hudutları dışında kalan denilince sizce anayasa yapıldığı zamanki hudutlar DEĞİLTİRİLEMEZ DEMEK DEĞİL MİDİR? Yoksa değiştir hududu anayasayı del demek midir?

Onay verilmemiştir ama onay verecek olan gelivermiştir de olmamalıdır değil mi?

Seçim davulu çalıyor fiziki plan seçim davulunu da dikkate almalıdır. Onun için plan hazırlayanları “sahiller çok gerekli falan filan dışında belediye hudutları içinde halka açık olmayacak şekilde kullanılamaz” dersen ertesi gün tüm sahilleri belediye hududuna alacak zekâları önlemek için bugüne kadar ne yaptın diye sorgulamak gerekir. Sen aday olacaksan belediyeye senin görüşün nedir? Alçak deyince orman alçalıp kayıp mı olacak? Belediye hududu deyip sahil mi kapanacak?

Belediye başkanlığına adaylarını sunup projelerini anlatmaya başlayacak olanlara kolay gelsin. Çünkü partileri belediyelere seçilmiş başkan veya meclis üyeleri sahibi oldular diye hakkımız var soracağız. Belediye meclisinin başkanı denetlemesi için tüzüğünü yapmak maksadıyla neden harekete geçmediniz? Partinize neden baskı yapmadınız? Lağımlar ortalığı bastı. Kanalizasyonun borularının suyu taşıması için arazinin kotlarını hazırlamak gerektiğini neden düşünmediniz? Partiniz kentin kotlarının çıkarılması gerektiğini hiç mi akıl etmedi? Bundan sonra akıl edecek misiniz?

Kanalizasyon ihalelerini teslim alırken başkanın deney yaptırıp yaptırmadığını sormak aklınıza gelmedi mi? Partiniz size ne yapıyorsunuz demedi mi?

Belediyenin ardından genele sıra gelecek. Hesap sorma devri maliye bakanını korkutmuş. Ne güzel. Yasaları hatırladı. Meclis adayları hesap sormayı nasıl vaat edecekler? Hesap sorma mekanizması memuru tepeden tırnağa amirinin iznine bağlayarak korumaktadır. Polisin tutumu belli ki siyasilere de dokunulmazlık kazandırmıştır. Hesap sormadan bu pislik temizlenemez. Bu pislik işinde temiz iş yapmak da olanaksız. Yeni cins patronlar da var. Onlar da dokunulmazlık kazandılar. Bunlar için savcılığın şike davalar açmasına çare nasıl bulunacak? Savcıların görev taksimin ilkelere bağlayıp başsavcının tek yetkili olmasına son vermeyi ve savcılıkta da hâkimlikte de kalite kontrol kadrosu kurmakla uğraşacak mısınız?

Seçim deyince sorarız iş değerlendirmesi ve standart zaman hesaplaması geçecek misiniz?

Organizasyon ve metot çalışması başlatacak mısınız?

Yoksa biriniz sağcı öbürünüz solculuk iddiasıyla her şeyi bildiğinizi iddia etmekle oyları alıp gidecek misiniz?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin