toplumsal muhalefetsendikal hareketTABİPLER BİRLİĞİNDEN TIP-İŞ EYLEMİNE DESTEK
yazarın tüm yazıları:

TABİPLER BİRLİĞİNDEN TIP-İŞ EYLEMİNE DESTEK

Yeniçağ podcastını dinleyin

kttbKıbrıs Türk Tabipler Birliği, Tıp-İş’in bugün başlattığı, “vatandaşlık muayenelerini yapmama ve her doktor için 25 hasta üzerinde hasta bakmama” eylemine destek belirtti.

Tabipler Birliği’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal sorunların gün geçtikçe arttığı hepimizin malumudur. Hızla ve kontrolsüz olarak artırılmakta olan nüfus da bunun başlıca sebeplerinden biridir.

Giderek artan nüfusa artık yanıt veremeyen tüm kamu sistemi gibi sağlık sistemi de olumsuz etkilenmektedir. Hastanelerimizde, hastaların polikliniklerdeki yığılmalardan dolayı, muayene olabilmek için sıra numarası bulamaması sık sık gündeme getirilen bir sorundur. Hal böyleyken, son zamanlarda giderek artan bir şekilde, yabancı uyruklu şahısların vatandaşlık işlemleri için gerekli doktor muayenelerinin yapılması amacı ile polikliniklere gönderilmeleri ve bu muayenelerin her aile için tek bir sıra numarası ile yaptırılıyor olması sorunun iyice karmaşık hale gelmesine neden olmuştur.Bu uygulama hem hekimin iş yükünü ve sorumluluğunu kontrolsüz olarak artırmakta, hem de sırada elinde numarası ile beklemekte olan diğer hastaların haksızlığa uğramasına ya da muayene olmak için numara bulamamalarına yol açmaktadır.  Dünya Sağlık Örgütü bir hekimin günde en fazla 25 hastaya bakmasını önermektedir. Oysa gelinen aşamada bu uygulama nedeni ile bir hekimin sayı olarak kaç hastaya bakacağı muammadır.Kıbrıs Türk Hekimleri Sendikası (Tıp-İş), 07.01.2012 tarihinden itibaren vatandaşlık işlemi için gerekli muayeneleri yapmama kararı almıştır.Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki vatandaşlık muayeneleri nedeniyle yaşanan bu sorunun giderilebilmesi amacı ile Kıbrıs Türk Hekimleri Sendikası, KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan görüşme talep etmiştir. Tıp-İş ile KKTC Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce görüşmesi ve iş birliği içinde sorunun bir çözüme kavuşturulması önemlidir. Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Tıp-İş’in vatandaşlık muayenelerini durdurma kararını desteklemektedir.

Ülkemizde yaşanan sorunları da göz önünde bulundurarak, vatandaşlık işlemlerinde hakkaniyet, şeffaflık ve hesap verilebilirlik olması gerektiğinin ayrıca ülke ve toplum çıkarlarının göz önünde bulundurulmasının önemine bir kere daha vurgu yapmak isteriz. Vatandaşlık verilirken ülke kaynaklarının, toplumun kültürel ve sosyal yapısının göz önünde bulundurulması gerektiğine inanmaktayız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin