toplumsal muhalefetsendikal hareketDİSK: "Bugün Türkiyeli emekçilerin kalbi Lefkoşa’da atıyor"
yazarın tüm yazıları:

DİSK: “Bugün Türkiyeli emekçilerin kalbi Lefkoşa’da atıyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

disk_logoDİSK Genel Başkanı Erol Ekici’nin Kıbrıs’ta yaşanan gelişmelerle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Kuzey Kıbrıs hükümeti, AKP hükümetinden öğrendiği baskıcı yöntemleri ve IMF’den örnek aldığı ekonomik önlemleri kullanmaya devam ediyor. Kıbrıslı işçilerse ekmekleri ve onurları için direniyorlar. Son olarak Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Genel Merkezi’ne yönelik saldırı sonucunda aralarında BES Genel Başkanı Savaş Bozat’ın da bulunduğu çok sayıda sendika üyesi şiddet kullanılarak hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı.

Lefkoşa Türk Belediyesi ekonomik kriz gerekçesiyle Ağustos ayından bu yana belediye çalışanlarının maaşlarını ödemiyordu. Sigorta primlerinin ödenmesinde de sıkıntılar yaşanıyordu. BES durumu protesto etmek için 15 Ekim’de süresiz grev başladı. Kuzey Kıbrıs Bakanlar Kurulu grevin 60 gün süreyle ertelenmesine karar vermiş ancak işçiler greve devam ettiler. Başbakan İrsen Küçük ise işçileri işten çıkartmakla tehdit etmişti.

Dün BES tarafından düzenlenen protesto gösterilerinin ardından BES Genel Merkezi yönetim kurulu toplantısı sırasında arama izni olmaksızın polis tarafından adeta basılarak BES Genel Başkanı Savaş Bozat’ın da bulunduğu 23 kişi hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı.

Kuzey Kıbrıslı belediye emekçileri gerek üretimden gelen güçlerini kullanarak gerekse sokaklarda ve meydanlarda seslerini duyurarak hükümete mesajlarını verdiler. Karşılaştıkları tehditlere ve baskılara boyun eğmeden haklarını aramaya devam ettiler.

Bugün sendikalar hükümetin politikalarını protesto etmek için genel greve gidecekler. Sendikal Platform tarafından başlatılan genel grevi destekliyoruz. Gözaltına alınan sendikacıların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Kıbrıslı işçileri haklı mücadelelerinde asla yalnız bırakmayacağız. Bugün Türkiyeli emekçilerin kalbi Lefkoşa’da atıyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin