.Yeniçağyeniçağ güncelÖrgütler, mahkemelerde sendikacılar, eylemcilerin yargılandığını hatırlattı
yazarın tüm yazıları:

Örgütler, mahkemelerde sendikacılar, eylemcilerin yargılandığını hatırlattı

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, DEV-İŞ, BES, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, EL-SEN, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, TIP-İŞ, Baraka Kültür Merkezi, Barikat, YKP, BKP, TDP, CTP-BG yaptığı basın açıklaması ile mahkemelerde Kıbrıslı Türklerin varoluşu için mücadele eden sendikacılar, eylemciler ve halkın yargılandığını bildirdi. Açıklama şöyle:

Kıbrıslı Türkleri tarih sahnesinden silmeye âdeta and içmiş Türkiye’deki AKP hükümeti ile buradaki işbirlikçileri olan UBP’nin, yok olmamak için direnen, toplumsal varoluş mücadelesi veren kesimleri yıldırmaya, susturmaya yönelik baskı ve operasyonları devam ediyor. Sadece bu hafta içerisinde, 6 siyasi davada toplam 17 eylemci yargılanıyor. Yarın Lefkoşa Ceza mahkemesinde, 19 Temmuz 2011 tarihinde KTHY önünde T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaya gelişini ve Ankara’dan dayatılan politikaları protesto ederken gözaltına alınan Yeni Kıbrıs Partisi, Baraka Kültür Merkezi, Barikat ve KTAMS üyesi 6 eylemci hakkında açılan dava görüşülmeye devam edecektir. Televizyonlarda çıkan görüntülerden de hatırlanacağı gibi; o gün eylemciler polise değil polis eylemcilere saldırarak ölçüsüz şiddet kullanmıştı. Buna karşın ise bugün yargılananlar şiddet uygulayan polisler değil şiddete maruz kalan eylemcilerdir. Sanık eylemciler; Bülent Kurt, Mustafa Keleşzade, Şevki Yoldaş, Salih Batak, Ahmet Cenkler ve Nevzat Hami “polisi görevinden men” ve “polisi darp” iddiasıyla bugün itham edileceklerdir.

Ayrıca, bu hafta Mağusa Kaza Mahkemesi’nde, Kıbrıs’ın kuzeyinin “müslümanlaştırılması” politikaları çerçevesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ait İlkokul ve Kolej’in AKP yanlısı yeşil sermayeye peşkeş çekilmesini önlemek amacıyla direnen, aralarında Daü-Sen, DAÜ BİR-SEN, CTP ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası üye ve yöneticilerinin bulunduğu 11 kişinin, 21 Haziran 2011’deki DAK eylemi sonrasında açılan ceza davalarında yargılanmalarına devam edilecektir. 15 Ekim Pazartesi Tahir Gökçebel’e, 16 Ekim Salı CTP PM üyesi Derviş Aygın’a “polisi görevinden men” ve “polisi darp” suçlamasıyla açılan davalar görüşüldü. 18 Ekim Perşembe ise, Ercan Hoşkara, Ulaş Gökçe, Hasan Ulaş Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Hamit Caner, Hüseyin Demir, Fikret Civisilli, Cemil Sarıçizmeli ve Barış Eseller, 21 Kasım Çarşamba ise KTAMS’ta gözaltına alınan Devrim Barçın ve Ayça Soygür Çıralı aleyhine “polisi görevden men”, “polisi darp”, “mülke tecavüz”, “kasti hasar” gibi çeşitli suçlardan getirilen davalar görüşülecektir.

Yargılananlar, sadece bu 19 eylemci değil, biziz, hepimiziz. Yargılananlar bu ülke için aydınlık bir gelecek isteyen, bu uğurda mücadele eden, haklarını savunan, eylemlere katılan herkestir…

Yargılanan arkadaşlarımız ile dayanışmak için yarın 17 Ekim 2012 Çarşamba saat 09:00’da Lefkoşa Ceza Mahkemesi önünde toplanacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz.

 

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

AKP ELİNİ YAKAMIZDAN ÇEK!

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin