toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: “Politikacı olmak sağlam kişilik ve ilkeli duruş gerektirir”
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Politikacı olmak sağlam kişilik ve ilkeli duruş gerektirir”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı basın açıklaması ile Türkiye’nin uluslararası sorumluluklarını unuttuğunu belirtti. Açıklama şöyle:

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü ve bozulan anayasal nizamını tekrardan tesis etmek için 1974’te garantörlük sorumluluğu çerçevesinde adaya askeri müdahalede bulunan Türkiye, bu uluslararası sorumluluklarını unutmuş görünmektedir.

Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini ipotek altına almak için adaya nüfus taşıyıp vatandaşlık dağıtmaya devam etmek yetmezmiş gibi, hayatın her alanına müdahale de açık açık sürmektedir. Adanın kuzeyinde Türkiye’nin kurdurduğu siyasi rejimin seçimlerine Ankara’nın müdahalesi bir gerçeklik olarak önümüzde dururken, son olarak partilerin kurultaylarına bile taraf olan TC’nin Kıbrıs’taki makamlarına AKP hükümetinin yetkilileri de katılmıştır. Yaratılan ortamda işbirlikçi UBP hükümetine hem hükümet hem de muhalefet rolü yüklenmiştir. UBP’nin kendi içindeki koltuk mücadelesine bile tahammülü olmayan AKP hükümeti geçmişteki örnekleri gibi müdahaleyi bir görev saymıştır. TC’nin bakanı Sn. Egemen Bağış, diğer AKP yetkilileri gibi kendilerine göre en iyi işbirlikçilerinin Sn. İrsen Küçük olduğunu ifade etmiş ve yaptığı açıklama ile destek vermiştir. Bu girişim, ne ilk ne de son müdahaledir. Bu müdahale UBP’ye değil Kıbrıslı Türklerin iradesine saygısızlıktır ve adanın kuzeyinde demokrasinin olmadığının en açık göstergesidir.

Bilinmelidir ki, politikacı olmak sağlam kişilik ve ilkeli duruş gerektirir. AKP hükümeti kendine uygun işbirlikçi kuklayı seçtiğine göre etrafı döneklerle dolu Sn. Ahmet Kaşif’in ne yapacağını ilgi ile izlemekteyiz. Doğru olan Kıbrıslı Türklerin yanında olup, Ankara’nın dayatmalarına karşı mücadele etmektir. Siz buna var mısınız Sn. Kaşif!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin