Avrupa Sol PartisiAVRUPA SOL PARTİSİ KIBRISLILAR’A DAYANIŞMA MESAJI
yazarın tüm yazıları:

AVRUPA SOL PARTİSİ KIBRISLILAR’A DAYANIŞMA MESAJI

Yeniçağ podcastını dinleyin

14-15 Temmuz tarihlerinde Atina’da gerçekleştirilen Avrupa Sol Partisi (EL) Yürütme toplantısı sonunda açıklanan Kıbrıslılarla dayanışma mesajı şöyle:

NATO’nun Kıbrıs’a ve tüm insanlarına karşı planladığı çifte suçları, sırasıyla 15 ve 20 Temmuz 1974’daki faşist darbe ve Türk işgali, gerçekleşmesinden 38 sene sonra ada ve insanları bölünmüş kalmaya ve hem Kıbrıslı Türkler hem Kıbrıslı Rumlar ciddi sonuçlardan mustarip olmaya devam ediyor. Israrcı çabalara rağmen, Türkiye’nin uzlaşmazlığı bir anlaşma üzerinde anlaşılmasını engellemektedir. Yönlendirilmiş bir şekilde Türkiye’den devam eden göçmen akını demografik yapıyı değiştirmek ve Kıbrıslı Türkleri asimile etmek amaçlıdır; Bu genişleme politikası Kıbrıslı Türklerin kimliğini ve varlıklarını doğrudan tehlikeye atmaktadır.

Atina’da 14-15 Temmuz 2012 tarihinde toplanmış Avrupa Sol Partisi Yürütme Kurulu toplantısı katılımcıları Kıbrıslıların tümüyle, Kıbrıslı Türklerle ve Kıbrıslı Rumlarla, dayanışmalarını tekrar eder ve 1977 ve 1979 tarihli Birleşmiş Milletler Genel Kurul Kararları ve Üst Düzey Anlaşmalarına göre Kıbrıs’ın ve insanlarının iki toplumlu ve iki bölgeli bir federasyon altında, tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası şahsiyet olarak birleştiği ve tüm Kıbrıslıların temel özgürlüklerinin ve haklarının korunduğu bir Kıbrıs için sürdürülen mücadeleyi destekler.

Kıbrıs Cumhuriyeti, 1 Temmuz’dan itibaren, Avrupa Birliği Konseyi’nin dönem başkanıdır. Türkiye, gözdağı vermeye ve Kıbrıs’a karşı Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölge konusu dâhil kışkırtıcılık yapıp kabul edilemez davranışlarda bulunmaya ve Uluslararası Hukuk’u ihlal etmeye devam etmektedir. Türkiye aynı zamanda, Konsey’in Başkanlığıyla bu pozisyonda Kıbrıs oldukça görüşmeyeceğini de açıklamıştır. Bu, özellikle AB üyesi olmak için başvuran bir ülke tarafından yapıldığından, kabul edilemez bir duruştur.

Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki karmaşık durum oldukça endişe vericidir. Kıbrıs’ı ülkeler ve bölgedeki halklar arası bir işbirliği ve barış köprüsü yapılması yönündeki mücadeleye desteğimizi belirtiriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin