.Yeniçağyeniçağ güncel19 Temmuz saldırısı AİHM’e taşındı
yazarın tüm yazıları:

19 Temmuz saldırısı AİHM’e taşındı

Yeniçağ podcastını dinleyin

19 Temmuz 2011 tarihinde TC Başbakanı Erdoğan’ın ziyareti sırası yapılan eylemler sırasındaki polis saldırganlığı AİHM taşındı…

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) ve KTÖS AİHM’de konu ile ilgili dava dosyalamıştı.

İkinci YKP vs Türkiye AİHM davasının başvuru numarası 13213/12, davayı açan ise Avukat Öncel Polili… YKP daha önce de Türkiye’ye karşı nüfus konusundan AİHM’de dava etmişti…

YKP, Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 11. maddesindeki Örgütlenme ve toplantı özgürlüğü, 13. maddesindeki Etkili başvuru hakkı, 14. maddedeki Ayırımcılık yasağı başlıklarında anlatılan insan hak ve özgürlüklerinin 19 Temmuz’da polis şiddeti ile ihlal edildiğini belirterek, Strasburg’taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Türkiye’nin yerel bir alt idaresi olan kuzeydeki idarenin de yaptırımlarından Türkiye’nin sorumluğu olduğunu belirten daha önceki AİHM kararlarına dayanarak Türkiye’yi dava etti.

Mahkeme YKP’ye 8 Haziran’da bir yazı göndererek ek belgeler talep etti, YKP ek belgeleri tamamlayarak son tarih olan Eylül öncesi mahkemeye ulaştıracak.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, 19 Temmuz’daki eylemlerin ana örgütleyicilerinden biri olan YKP’nin sokakta da süren mücadeleyi daha önce de olduğu gibi olanağı olan her türlü uluslararası platformu taşıyarak yalnız YKP’lilerin değil Kıbrıslı Türklerin de hakları için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin