.Yeniçağyeniçağ güncelGelecekteki Uzlaşma Çabaları Dayanışma Evi’nde tartışıldı
yazarın tüm yazıları:

Gelecekteki Uzlaşma Çabaları Dayanışma Evi’nde tartışıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

18 Haziran 2012’de Dayanışma Evi (H4C),  müzakerelerle Çözüme ulaşılabileceğine olan inancı yeniden canlandırmak amacıyla bir heyecanlı tartışmaya ev sahipliği yaptı.

Toplumlararası ‘Kıbrısların Sesi’ forumu,  ‘FRIEDRICH-EBERT-VAKFI  ve Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği ile işbirliği halinde 50’nin üzerinde adanın her tarafından katılımcıya halka  açık bir tartışma düzenledi.

Alecos Tringides’in başkanlık yaptığı bu toplantıda Gius Bayada, Michalis Papapetru ve Mustafa Damdelen görüşme süreciyle, çözüm çabalarıyla ve Türk- Kıbrıs Türk liderliğinin ‘B’ planı’nı anlattılar.  “bu etkinlik görüşmelere yeniden odaklanmak için çok gerekli. Sadece politikacıların süreci götürmelerini bekleyemeyiz, vatandaşlar olarak yeniden uzlaşma için toplu çabalarımızı ortaya koymalıyız” diye açıklamada bulundu.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği Eğitim Direktörü  Alev Tugberk, ‘toplantı vatandaşları yeniden uzlaşma konusunda daha etkin kılmak ve halkın Kıbrıs’ta gelecekteki bir uzlaşmaya devam eden katkısının olumlu bir örneği’ diyerek etkinliğin önemini vurguladı.

Bu etkinlik AHDR tarafından düzenlenen üçüncü açık tartışma olup, Güven ve İşbirliği için Hareket (UNDP-ACT)  tarafından desteklenen  Eğitimde Çoklubakışaçıları ve Kültürlerarası Diyalog  (MIDE) Projesi’nin bir parçasıdır.

Bugüne kadar tüm adadan 150’den fazla vatandaş ‘Kıbrıs’ın Bölünmesi’ ve ‘Kıbrıs’ın Kadınları’ konulu tartışmalarda yer almıştır. Halkın sesini güçlendirmek amacıyal gelecekte daha fazla halka açık tartışmalara yer verilecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin