.Yeniçağyeniçağ güncelAyhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan için anma etkinliği düzenleniyor
yazarın tüm yazıları:

Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan için anma etkinliği düzenleniyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

Lefkoşa’da, 1962 yılının 23 Nisan gecesi öldürülen Avukat Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan için anma etkinliği düzenleniyor.

Kıbrıs Türk Öğretmeler Sendikası merkez lokalinde, 25 Nisan Çarşamba günü saat 20:00’de yer alacak etkinlikte, araştırmacı yazar Ahmet An ile Aydın Hikmet konuşacak.

KTÖS, KTOEÖS, Basın-Sen, Dev-İş, KTAMS, DAÜ-BirSen, DAÜ-Sen, Çağ-Sen, Tıp-İş, YKP, Baraka Kültür Merkezi, Barikat Gazetesi, Gelecek Gazetesi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Derneği’nin yaptığı ortak açıklamada, “tüm ilerici, demokrat, devrimci halkımız ve örgütlerimiz davetlidir” denildi.

Konu ile ilgili ortak açıklama şöyle:

1962 yılının 23 Nisan gecesi Kıbrıs’ta Lefkoşa’da; halkların kardeşliği ve barış için mücadele eden iki ilerici Kıbrıslı Türk avukat Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan eli silahlı tedhiş örgütü tarafından katledildi. Emperyalizmin ve onun taşeronluğunu yapan TC oligarşisinin eli silahlı maşaları Kıbrıs’ta TAKSİM’i gerçekleştirmek için önlerinde engel olarak gördükleri Cumhuriyet gazetesinin sahibi, yazarı ve Kıbrıs Türk Halk Partisi yöneticisi olan, Kıbrıslı Türk halkının sevip saydığı iki değerli insanı gözlerini kırpmadan geceyarısı evlerine kadar girerek katletmişlerdi. Amaçlanan ise düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne sıkılan bu kurşunlarla Kıbrıslı Türkleri faşizmin karanlığına sürüklemekti. Boylece 1963 olayları Kıbrıslı Elen liderliğinin de katkılarıyla hazırlanan uygun ortamda başlatıldı.

Günümüze kadar gelen şiddet, korkutma ve baskılarla Türkiye ve Türk milliyetçiliğinin egemenliği altında Kıbrıslı Türk liderliği; sinik, halkından kopuk, TC işbirlikçisi ve kukla yapısı ile Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan’ın barış ve halkların kardeşliği mücadelesinin haklılığını ortaya koymaktadır.

Bizler aşağıda imzası bulunan örgütler, Kıbrıs’ta barış mücadelesi veren Ayhan Hikmet ve Ahmet Muzaffer Gürkan’ın anısına ve mücadelelerine, katledilmelerinin 50. yılında sahip çıkarak bir anma etkinliği gerçekleştiriyoruz.

25 Nisan Çarşamba Kıbrıs Türk Öğretmeler Sendikası merkez lokalinde saat 20:00’da başlayacak etkinlikte araştırmacı yazar Ahmet An ile Aydın Hikmet konuşmacı olarak katılacaklardır.

Tüm ilerici, demokrat, devrimci halkımız ve örgütlerimiz davetlidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin