toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS'ten "doping" suçlaması
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS’ten “doping” suçlaması

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), gerek okullarda gerekse toplumsal olarak doping, kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirme çalışmaları devam ederken, devleti bunlara göz yummakla suçladı. KTOEÖS Örgütlenme Sekreteri Aziz Selengin, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Doping, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından “yasaklanmış madde veya yöntemlerin sporcu tarafından bilinçli veya bilinçsiz olarak kullanımı” diye tanımlanmaktadır. Sporcuyu bu çeşit maddeleri veya yöntemleri kullanmaya yönlendirmek veya onlara yardım etmek spor ahlakına aykırı olup, doping bir suç olarak sayılmaktadır.

Dopingin yasaklanmasının ana nedeni, sporun temel prensiplerine aykırı olmasıdır.

Yasaklanmış maddelerin ve yöntemlerin kullanımı ile sporcuların performanslarını arttırmaları ve elde edecekleri haksız avantajları önlemek, diğer yandan sporcuları yan etkilerden korumak için doping yasaklanmıştır. Doping sadece ahlak ve sağlık sorunu değil, aynı zamanda yasal yaptırımları da olan bir sorundur. Anabolizanlar gibi bir çok ilacın tıbbi amaç dışında sporda kullanımları yasaktır.

UBP Hükümeti doping yaparken yakalanmıştır. Çetinkaya Spor Kulübü son anda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından doping nedeniyle 2 yıl sahalardan men edilen Trabzonspor oyuncusu Barış Memiş’i transfer etmekten vazgecebilir, ancak bu durum Sn. Kemal Dürüst ve Futbol Federasyonu yetkililerini haklı çıkaramaz.

Ülkeyi yönetenler yada yönettiğini zannedenler en basit bir olay karşısında bile karar almaktan acizdir. Her konuda yasa tanımazlık, hukuk dışılık, günlerce ülke gündemini meşgul eden sanal gündemler, boşa harcanan zaman ve enerji ve tabi ki Kıbrıs Türk Halkına yakışmayan yönetim biçimi ile karşı karşıyayız. Gelecek nesillerimizi gerek okullarda gerekse toplumsal olarak doping, kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar konusunda bilinçlendirmeye çalışırken devlet bunlara göz yummaktadır.

UBP ve AKP Hükümetleri Kıbrıs Türk halkını kobay olarak kullanamaz. Bütün kötü alışkanlıkları ülkemizde uygulayamazlar. Evet Sn. yönetenler sizler aylarca doping yapıyordunuz ve şimdi yakalandınız. Sporda doping, sınavlarda doping, istihdamlarda doping, peşkeşte doping yaparak sonunuzu siz kendi ellerinizle getirdiniz. Bu halkı yoksa siz enayi mi sanıyorsunuz? Yanlış üstüne yanlış yaparak bu halkı artık temsil etmediğinizi kanıtladınız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin