yaklaşımlarYılmaz ParlanBORSA VE EŞEL MOBİL! - Yılmaz Parlan
yazarın tüm yazıları:

BORSA VE EŞEL MOBİL! – Yılmaz Parlan

Yeniçağ podcastını dinleyin

Borsa çöktü! İki kelimelik bir cümle de olsa etkileri ortada… O çöktüğü zaman, Sahte milliyetçilerin maskeleri de düşüyor. Öyle zart zurt edip, Benim ekonomim güçlü demekle olmuyor işte! Eskiler güçlü ordun varsa kazanırsın derken, Yeni kural; ekonomin güçlü ise ordun da güçlü oluyor. Dünyada Borsalar bir bir çökerken, Bize bir şey olmaz diyenler, 9 şiddetindeki depreme eşdeğer bir depremle sallandı. Ama Takiyye ustaları, Yeni model siyasetçiler,  Halklarından bunu da sakladı. Önce İstinye’deki Borsa çöktü,  Ardından döviz patladı… Patladı anam da ne patladı… Bir gecede herkes % 25 oranında fakirleşti: TL eridi, Onunla birlikte insanlar da eridi. Sözde, Teğet bile geçmeyecekti… Gelin görün ki fena g-e-ç-t-i. Narkoz bile vermeden, Halkın ırzına geçtiler; Haşırttt…

Litaretürdeki adı; G-e-ç-i-r-d-i-l-e-r…

Havaları yerinde: Bize bir şeycik olmaz. E siz koltuklarda oturanlara tabii ki olmaz! Ekonominin göstergesi Borsa öyle bir göçtü ki, Ramazan duaları bile işe yaramadı, Ya Ramazan, Yaramaz An olarak tarihe geçti. Geyik Borsası bile bu borsadan daha itibarlı! En azından eğlenceli… Göstergeler mendireği fırtınada kopmuş gemi gibi mübarek. Halbuki Türk ekonomisi,  Son iki yilda “sözde” %11 büyümüş!  2011 çeyreğinde sözde % 11 daha büyü-müşşş… Bu boyutta büyüyen bir ekonomide krizin lafı bile olmazdı amma,  Kader bu n’aparsın?

Tanrının gazabına uğramak böyle bir şey olsa gerek, Ey müminler. TL’nin döviz karşısında çöküşü ile birlikte, Atalarını hatırladılar. İstila ettikleri ülkenin nimetleri tükenince,  Atlara binip önlerindeki ülkeyi istila edenler, Şimdilerde ekonomik sıkıntı ile birlikte yine atlarına bindiler, Dıgıdık dıgıdık Suriye’ye… İnsan hakları Mahkemelerinde mahkum olma şampiyonu olanlar, Şimdilerde komşuya insan hakları dersleri vermeye kalkıyor: Tövbe tövbe. Teğet suratımızda patladı ama kimse görmesin diye, Milliyetçilik rüzgarlarına sarıldılar. PKK’ye karşı özel harekat birlikleri derken, Gazetecilerin tek tek tutuklandığı ülkede, Suriye’ye insan hakları dersi?

Ekonomi kurmayları paranızı harcamayın derken, Çanlar da bir kez daha çalıyor: Takiyye’nin lideri, Numbro uno’su, Yeni Osmanlı Halifesi, One Minut kahramanı, Recep Tayyib Erdoğan Bey,  Şimdilerde kriz kapıya dayanıp da dişlerini gösterince, Bakın neler diyor neler: Para harcamayın demiyorum, İsraf etmeyin diyorum.  Türkçesi; ekonomik kriz yaşarsak, Bu krizden dolayı değil, İsraftan dolayı olacak canım vatandaşlarım demeye getiriyor. Herkesi keriz yerine koyup,  Kereviz gibi doğrayıp, Damardan takiyye veriyor. Bir gün sonra ekonomiden sorumlu Babacan ise, 1 haftada 1-5 milyar doların, Piyasadan nasıl buharlaştığını anlatıyor.

O teğet bile geçmeyecek derken, Kriz herkese g-e-ç-i-r-i-y-o-r. Türkiye’yi ve Borsasını nakavt ediyor…

Kimse farketmesin diye de, Türkiye’deki en klasik yöntem olan, Kabadayılığa soyunuyorlar. Suriye’ye tehdit, Kıbrıs Cumhuriyeti’ne tehdit, AB’ye tehdit üstüne tehdit. E ne be ama, nesiniz yani siz? BOP’un eşbaşkanı ya; Demokrasi istiyorlar, İnsan hakları istiyorlar, Temel özgürlkleri istiyorlar,  Yanlış anlaşılmasın ama, Kendi vatandaşları için değil, Komşuları için! Canlarım benim  bee… Yapılan telekonferanslı basın toplantısında Davutoğlu: Biz kimsenin taşeronu ve acentası değiliz,  Akrabalık ilişkilerimiz var ve, Yanıbaşımızda olan bir olaya seyirci kalamayız derken, Hillary Clinton TC Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun, Kendi mesajlarını iletmek için oraya gittigini ifade etmesi,  Uşakların kimlerle dans ettiğinin, Farkında olmadığını açıkça gösteriyordu. Türkiye’nin zeki ve çalışkan Dışişleri Bakanı bu işte! Borsalar global olarak düşerken, Türkiye: Bize bir şey olmaz,  Teğet geçecek – Teğet bile geçmeyecek, Böbürlenmeleri altında, Borsası ve Piyasaları ile yaprak gibi sallanıyor. Anasında durum bu da Yavrısında ne? Deli saçması açıklamalar gündemi işgal ediyor. “Ekonomimiz Rum’lardan iyi” diyen Genetik Grasocumuza, Toplumdan öfke yağıyor, öfke…

O koltucuklarda oturmak için, Dövizin yükselişini bile fırsat gördüklerini söyleyecek kadar, Kendilerinden geçmişler. Toplum mali olarak mum gibi erirken, Onlar herkesle ti geçiyor. Eşel Mobilin bir süre önce neden kaldırıldığı, Şimdi daha iyi anlaşılıyor. Toplum fakirleştirilecek! Ankara’nın emri bu… Kıbrıs’ın güneyi ile değil Anadolu’yla eşitleneceğiz. Paketi uygulamayacağını söyleyen UBP, Eşel Mobilin önce 6 ayda bir hayata geçirileceğini söylerken, Bir geceyarısı kaldırdığını ilan ediyor. Toplum artık anayasal güvenceden yoksun, Tepeleniyor!

Kriz var tasarruf yapmamız lazım diyen hükümet, Her ne hikmetse bütün makam arabalarını yeniliyor,  Toplumun ensesinden cart curt ediyor.  Olaya  bütünlüklü tepki gösteremeyen Sendikalar,  Döviz ateşinin karşısında mum gibi erirken,  Eşel Mobilin tekrardan yürürlüğe girmesini talep eden Sendikalara yanıt, Sıkı bir işbirlikçi olan Mali Grasocudan geliyordu: “Mümkün değil”. Geçti borun bazarı, sür eşegi Niğde’ye derler ya! Anasındaki insanlar Borsa ateşi ile yanarken,  Yavrısındakiler ise bu yaz sıcağında döviz ateşi ile kavruluyor.  Piyasalara atom bombası düşmüş, “Teğet bile geçmeyecek” denen kriz, Cepleri ve evleri teğet geçmeyip onikiden vuruyor,  Toplum eriyor ve tekme tokat tepeleniyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin