toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS, "Maliye Bakanı Tatar tekelci sermayeden yana taraf"
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS, “Maliye Bakanı Tatar tekelci sermayeden yana taraf”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı “tekelci Büyük Sermayeden Yana Taraf Olmakla” Suçladı. Konu ile ilgili açıklama şöyle:
Sn. Maliye Bakanı ve onun Hükümeti yandaş, tekelci büyük sermayeden yana uşak olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Savunulan serbest piyasa ekonomisinde işine geldiğinde, büyük tekelci sermayeye yaranmak için fonlar da kalkabilmekte ama halkı doğrudan etkileyen ve geniş kitlelerin nefes almasını getirecek olan akaryakıt gibi, harçlar gibi… uygulamalardan fonlar kalkmamaktadır. Kimin taşeronluğu yapıldığının gizlemesi için demeçler verilmekte, fonları azalttım tüccar döviz dalgalanmasındaki fiyat artışını mallara yansıtmamalı denilerek fiyatların artacağı biline biline pişkinlik yapılmaktadır. Ancak artacak fiyatlar karşısında geniş kesimleri koruyan EŞEL-MOBİL bir daha geri gelemez denilerek halkı gerçekten koruma derdinin olmadığı ortaya konulmaktadır.
Neo Liberal politikaların taşeronluğunu yapan işbirlikçi UBP hükümeti geniş halk kitlelerine karşı devlet erkinin kolluk kuvvetlerini da kullanarak sistemi devam ettirmekte diğer yandan da baskı altına aldığı,beslediği bazı medya ile iyi bir şey yapılıyor gibi her gün kendini manşete çektirmektedir. Devlet birkaç şirketin, zenginin hizmetinde çalışmaktadır. Geniş kitlelerin karşı çıktığı tüm yasalar bir bir geçirilmekte, geniş kitleler işsizleştirilip sendikasızlaştırılmakta , fakirleştirilip açlığa mahkum edilmekte çevre ve kamusal alanlar yağmalanmaktadır. Serbest Piyasa Ekonomisi uyguluyorum diyen işbirlikçi hükümet birilerinin karını korumak için istediği alana müdahale etmekte, halkın zenginliklerini ise peşkeş çekmektedir. Bir yandan geniş kitleleri güvencesizliğe, açlığa, çaresizliğe itecek yasalar, Kriz bahanesi ile bir bir geçirilmekte diğer yandan yandaş tekelci sermayeye hizmette kusur edilmemektedir. Bir yanda özel okullar , dershaneler ülkemize davet edilip arazi ve eğitim bütçesi kaynakları aktarılarak beslenmekte, diğer yandan kamusal eğitime önem veriyorum diye halkımızla dalga geçilmektedir.
Takkiye yapanlar ve taşeronluğa soyunup Halkı mahkum edeceklerini sananlar aldanmaktadır. Bizi aptal yerine koyan bu düzen ve bu düzenin yaratıcılarını halkımız belleğine kazımıştır. Ne olup bittiğini iyice anlamıştır. Halk sırtındaki kirli gömleğini çıkarıp atma kararını çoktan almıştır. Dayatılanlara da işbirlikçi UBP Hükümetine de geçit vermeyecektir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin