toplumsal muhalefetsendikal hareketTel - Sen 17 Mayıs'ta eylem yapacağını açıkladı
yazarın tüm yazıları:

Tel – Sen 17 Mayıs’ta eylem yapacağını açıkladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nde Özelleştirme Süreci Yaşanmakta olduğunu vurgulayarak, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yaşanan sürecin adını şeklini süslü sözlerle sanki başka bir yapı olacakmış gibi anlatmaya çalıştığını belirtti. Tel-Sen’den, “Tel-Sen 17 Mayıs’ta Eylem Gerçekleştiriyor” başlığıyla yapılan açıklamaya göre, Soysan şunları söyledi:

Telekomünikasyon Dairesinde yapılmak istenen özelleştirmedir ve bu süreç oldu bittiye getirilmek isteniyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yapılan çalışmayı özelleştirme değil, liberelleştirme olarak ortaya koyması süslü kelimelerden ötesini taşımamaktadır.

Sayın Bakan yapılan çalışmanın kapsamı ile ilgili hiçbir somut bir şeyi ortaya koymamakta hatta koyamamaktadır.

Halkın özvarlığı olan Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yapılan çalışmalar perde arkasında yapılmaktadır.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı her demecinde sendika ile bu süreci birlikte götüreceğiz demesine rağmen Sendikanın Telekomünikasyon Dairesi Özelleştirilemez, Şirketleştirilemez kararlılığından çekinmekte ve görülmektedir ki Tel-Sen den kaçmaktadır.

Başta Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları olmak üzere Telekomünikasyon Dairesinin gerçek sahipleri halkımız Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili Bakanlığın yapmak istediğini somut olarak masada görmek istemektedir.

Bunu da onlar adına Tel-Sen talep etmektedir ancak ne yazık ki Sayın Bakan daha ortaya somut bir şey koymamıştır.

Adeta Tel-Sen den köşe bucak kaçarak perde arkasından süreci götürmeye çalışmaktadır. Bu yaklaşım tedirginlik, güvensizlik ve endişe yaratmaktadır. Bakana düşen bu tedirginliği endişeleri ve güvensizliği ortadan kaldıracak gerekli verileri ortaya koymaktır.

Ancak gerek Tel-Sen’in kararlılığından gerekse halkın tepkisinden korkulmaktadır ki gerçekler saklanmaktadır.

Bizim kavgamız işsiz aşsız kalacağız kavgası değildir. Bakanın söylemleri  vardır çalışana hiçbir şey olmayacak diye, inanmıyoruz .

Her çalışanın mağduriyeti olacaktır, biliyoruz. Derdimiz de bu değildir. Bizim derdimiz toplumsal varlıklarımıza sahip çıkmak gelecek nesillerin istihdamlarının sağlanacağı yapıları korumak ülkemizin gelirlerinin kimsenin eline geçmesine olanak tanımamaktır.

Mücadelemiz bu yöndedir halkımızın Telekomünikasyon Dairesinde bilerek yaşatılan olumsuzlukların farkında olması nedeniyle yanımızda olduğunu biliyor ve onları her konu da bilgilendiriyor, uyarıyoruz.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin