YKPYKPfemKadınlar 'demokratik kentler' için Diyarbakır’da buluşuyor
yazarın tüm yazıları:

Kadınlar ‘demokratik kentler’ için Diyarbakır’da buluşuyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

  • Konferanslara YKP-fem’den Faika Deniz Paşa ve Zerrin Kabaoğlu da katılacak…

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, 5-6 Şubat 2011 tarihleri arasında “ Uluslararası Kadın Kentlerine Doğru” konferansına 3. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. “Kadınlar Yeni Bir Yaşam Yaratıyor” sloganıyla düzenlenecek olan konferansa, kadın belediye başkanlarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından akademisyen ve gazeteciler katılacak.

Konferanslara YKP-fem’den Faika Deniz Paşa ve Zerrin Kabaoğlu da katılacak…

Konferansı düzenleyenler amaçlarını ve hedeflerini “Daha özgür, demokratik ve cinsiyet özgürlükçü kentlerin yaratılması için tartışma, çalışma, iletişim kurma ve evrensel ilkeler çerçevesinde hareket edebilme olanağı yaratacak olan konferans” diyerek özetledi. Konferanslar Bağlar Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

YKP-fem delegasyonu 4 Şubat’ta adadan ayrılacak, 7 Şubat’ta adaya geri dönecek…

250 DELEGE KATILACAK

Yurtiçinden ve yurtdışından toplam 42 konuşmacının yer alacağı konferansa, 250 delegenin katılması bekleniyor. “ 3. Uluslararası Kadın Kentlerine Doğru” konferansına Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi Türkiye Temsilcisi Prof. Yakın Ertürk, Hollanda Rotterdam Üniversitesi’nden Dr. Martin Van Eerd, Kanada UN Vancouver Belediye Başkan Yardımcısı Prabha Khosla, Arjantin’den Prof. Ivone de Souza, Meksika’dan Prof. Slvyia Marcos, ABD Harvard Üniversitesi’nden Prof. Kajal Rahmani, Avusturya’dan Sibel Akgün, Metropolis Uluslararası Kadın Ağı Atina Meclis Üyesi Valsamaki Ralli, Almanya Aachen Belediye Başkanı Scheidt Hilde, İsveç Lunds Üniversitesi’nden Maria Hagberg, İtalya Toronto Belediye Başkan Yardımcısı Francesca Carnnello, Finlandiya’dan Yerel Bölgesel Yönetimler Araştırma ve Geliştirme Derneği Danışman Sinikka Mikola, Kıbrıs Lefkoşa’dan Faika Deniz Paşa, Arjantin’den sosyal çalışma aktivisti Alin Mariel Bronstein, Kanada’dan Ellen Woodsworth’un yanı sıra Türkiye’den de birçok kadın belediye başkanı, akademisyen ve gazeteci katılacak.

HANGİ KONULAR ELE ALINACAK?

Konferans “Kadınlar Nasıl Kentlerde Yaşamalı, Politikalar- Kaynaklar, Deneyim paylaşımı I: Kadın Kentleri, Deneyim paylaşımı II: Kadın Kentleri, Kadın Kültür- Medya ve İletişim” başlıkları ile 6 oturum olarak gerçekleştirilecek. Konferansta ilk olarak, kentlerin kadınlar için daha yaşanabilir düzeye dönüştürülebilmesi için gerekli temel ilkelerin, politikaların ve yaklaşımların irdeleneceği “Kadınlar Nasıl Kentlerde Yaşamalı” başlıklı oturum gerçekleştirilecek. Bu oturumda kentlerin toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifiyle yapılanmasının teşviki tartışılacak. “Politikalar, Kaynaklar” başlıklı oturumla, kadınlar için daha özgür, daha demokratik ve yaşanabilir kentlere dair temel politik yaklaşımlar ve kaynaklar gündemleştirilecek.

MEDYANIN ROLÜ YENİDEN TARTIŞILIYOR

Öte yandan konferans, farklı deneyimlerin paylaşılacağı ve kadının medyada ne şekilde işlendiğinin tartışıldığı bir platform olacak. Farklı coğrafya, kültür ve kimliklerdeki kadınların, kadın kentleri oluşturma deneyimlerinin aktarılacağı “Deneyim paylaşımı I ve II: Kadın Kentleri” oturumlarının ardından, iletişim araç ve olanaklarının kadına biçtiği rol ve kadınların kentsel yaşamdaki konumunun medyada ele alınış biçiminin irdeleneceği “Kadın Kültür, Medya ve İletişim” başlıklı son oturum gerçekleştirilecek.

CANLI YAYIN

Kentin oluşum ve gelişim sürecinde kadın varlığı ile gereksinimlerini tüm detaylarıyla tartışmaya açacak olan konferans 2 gün sürecek. Daha özgür, güvenli ve demokratik kentler yaratmanın hedeflendiği konferans, Gün TV ile Bağlar Belediyesi’nin resmi web sayfası www.baglar.bel.tr adresinden de canlı olarak izlenebilecek. Konferansın ardından pazartesi günü ise Kanada, Hollanda, Meksika, Arjantin ve ABD’den gelen katılımcılarla kentsel planlama ve tasarım, sosyal politikalar ile kadın yoksulluğu ve istihdamın tartışılacağı yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin