yazılaryaklaşımlarBaraka’ya yapılan saldırı ve 'ahlak' - Celal D. Önen
yazarın tüm yazıları:

Baraka’ya yapılan saldırı ve ‘ahlak’ – Celal D. Önen

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kendilerine Genç Mücahitler Derneği diyen bir gurubun Baraka Kültür Merkezi önünde yaptığı ‘yaratıcı’ şeyi internet aracılığıyla izledik. Biz bu şeyi sadece bu yazı için eylem diye adlandırıyoruz ki takip etmek kolay olsun.

Öncelikle söyleyelim ki Baraka 27 veya 28 Ocak günü bize göre YKP’den veya KTÖS’ten içerik olarak farklı bir pankart açmamıştır. Bizim söylediklerimizden farklı bir şey söylememiştir. Fakat egemenlerle derin ilişkileri olan Genç Mücahitler eylem için Baraka Kültür Merkezi seçmiştir. Şunu bilmekteyiz ki Baraka son dönemlerde sokağın bağımsız seslerinden biri olmuştur ve toplumun düşünsel dönüşümünde de etkisi olmaktadır. 28 Ocak mitinginin de UBP gitsin ‘Başkası’ gelsin oyununa dönüşmemesi için çabalayıp başarılı olan örgütlerdendir. Bu nedenle ‘sol’ içi güç tartışmalarından da yararlanıp Baraka’yı ötekileştirip ayırmaya çalışmaktadırlar. Tam da bu nedenle yapılmak istenilenin tersine eylemin sadece Baraka’ya değil YKP’ye karşı da yapıldığını bilmekteyiz ve bu eylemin bizim kapımızın önünde yapıldığını kabul etmekteyiz. Algılayışımız eylemin bütün ilerici güçlere karşı yapıldığıdır. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz.

Kendi ahlak anlayışlarıyla kapımızın önünde pankart açıp bize hakaret ettiklerini zannedenlere, bizim bunu hakaret olarak algılamadığımızı ve seks işçilerinin de, çocuklarının da, haklarını korumaya devam edeceğimizi söylemek isteriz. Bekçileri oldukları bu düzenin hakaretçileri (retçileri) de olduklarından ne yaptıklarını bilmediklerinden eminiz. Eğer bilselerdi düşledikleriyle eylemleri çelişince rahat uyuyabilirler miydi?

Söyleyecek sözü olan varsa dinlemeye hazırız ama bize kendi ahlak anlayışınızla dersi mi vereceksiniz?

Gelip bir el da siz attınız, bizde zaten tam onu yıkıyorduk…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin