toplumsal muhalefetsendikal hareket DAÜ-SEN: "DAÜ Rektörlüğü çalışanlarımızı tedit ediyor"
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN: “DAÜ Rektörlüğü çalışanlarımızı tedit ediyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ-SEN’in açıklaması söyle:

Yasadışı olarak rektörlük makamını işgal eden Prof.Dr. Abdullah Öztoprak ve ekibi üyelerimizi tehdit etmeye devam ediyor.

Bilindiği gibi, sırtını siyasilere dayayan ve böylelikle çalışanlara karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyen DAÜ Rektörlüğü bir sure once üniversitemizin öncü fakültesinin dekanını Üniversite Yönetim Kurulunda bir akademisyene yakışmayacak şekilde hakaretler etmiş ve ondan sorgusuz itaat talep etmişti. Bu kabul edilemez tutumu kınayan Sendikamızın elektronik postası ise Rektörlük tarafından kapatılmıştı. Bu gelişmeler üzerine bir saatlik uyarı grevine giden Sendikamızın üyeleri ise Rektörlük tarafından greve katılma konusunda tehdit ediliyor.

Rektörlükte görevli kişiler çeşitli fakültelerde çalışmakta olan üyelerimize greve katılmamalarını, katılmaları durumunda en kısa zamanda işten kovulacaklarını, Rektörlük ile Vakıf Yöneticiler Kurulunun işten atılacaklar listelerini hazırlama başladıklarını söylemektedirler.

Sendikamız bu konuda yasal tüm haklarını 28 Şubat 2011 tarihinden itibaren kullanmaya başlayacaktır.

Belli ki çalışanların sert tepkisini gören DAÜ Rektörlüğünün üyelerimize gözdağı verip, onları korkutup bir gün daha fazla koltuklarında kalmaya çalışmak dışında başka yapacağı kalmamıştır. Rektörlüğün bu davranışları arkasında 2 Mart 2011 tarihinde Lefkoşa-İnönü
Meydanında düzenlenecek 2. Varoluş Mitingine çalışanlarımızın katılımını önlemeye çalışma arzusu da yatmaktadır. Bu aciz durum, tüm despotik yönetimlerin alışılagelmiş refleksidir. Buna verilecek cevap ise bilim insanına yakışır şekilde tüm güçle direnmektir.

DAÜ-SEN ve üyeleri 27 yıldır demokratik üniversite mücadelesinde çok Abdullah Öztopraklar gördü. Çalışanlara karşı despotik davranışlar içinde olan tüm Öztoprak’lar gelip geçtiği halde DAÜ-SEN hala var ve var olmaya devam edecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin