arşivhaberÖDP GENEL BAŞKANI TAŞ, SENDİKAL PLATFORMLA GÖRÜŞTÜ; BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
yazarın tüm yazıları:

ÖDP GENEL BAŞKANI TAŞ, SENDİKAL PLATFORMLA GÖRÜŞTÜ; BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Yeniçağ podcastını dinleyin

Türkiye’deki Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, siyasal, ekonomik, kültürel ve ekolojik boyutlarda var olma savaşı verdiğini söylediği Kıbrıs Türk halkına destek belirterek, “Kıbrıs Türk halkı neoliberal yıkım politikalarına karşı çığlık atmıştır. Ankara’nın dayatmacı anlayışına isyan ediyor. Çığlığınızı duyduk destek vermek, yanınızda olmak istedik” dedi.

Sendikal Platform’a destek için bu sabah Kıbrıs’a  gelen ÖDP Genel Başkanı Taş, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) lokalinde, Platform temsilcileriyle bir araya geldi ve ortak basın toplantısı düzenledi.

“ÇIĞLIĞINIZI DUYDUK, DESTEK İÇİN GELDİK”

Taş, “Bugün burada olmamızın nedeni sizlersiniz. Bir çığlık attınız, bu çığlığın adı toplumsal var oluştur. Bunu duyduk, destek vermek, yanınızda olmak istedik” dedi.

Kıbrıs Türk halkının her boyutuyla var olma savaşı içinde bulunduğunu gördüklerini ifade eden Taş, siyasal, sosyal, ekonomik, kültürel ve ekolojist boyuttaki savaşa destek vermek için geldiklerini söyledi.

“Kıbrıslıların artık Anavatan-Yavruvatan siyasetinden bıktığını, kendi kendini yönetmek istediğini” söyleyen Alper Taş, “Ankara’nın dayatmacı anlayışına isyan ediyor. Bu, sermayenin bir saldırısıdır. Kriz bahanesiyle saldırıyı artırdılar. Bu saldırılardan tüm çalışanlar nasibini aldı. AB içindeki emekçiler de nasibini aldı” diye konuştu.

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, özetle şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk halkı neoliberal yıkım politikalarına karşı çığlık atmıştır. Türkiye, IMF’den öğrendiklerini Kıbrıs Türkü’ne dayatmaktadır. Kıbrıs Türk halkına sorulmamıştır. Kıbrıs Türk halkı artık kendi ayakları üzerinde durmak, kendi kendini yönetmek istiyor. Bu bir onur ve saygı mücadelesidir. Kıbrıs Türk halkının kendi tarihi ve kültürü vardır ve buna karşı da saldırıda bulunuluyor. Kıbrıs Türk halkının kimliğine, AK Parti hükümeti saygı göstermek zorundadır; Türkleştirme, Müslümanlaştırma çabalarından vazgeçmelidir.”

Taş, AK Parti ve TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sadece Kıbrıs’a karşı böyle davranmadığını, yeni bir devlet ve rejim inşa ettiğini ve bundan aldığı güvenle, hiçbir muhalefete tahammül göstermediğini; hakkını arayan çiftçiyi ve emekçileri de aşağıladığını söyledi.

“ERDOĞAN, OSMANLI PADİŞAHI EDASIYLA BAKAMAZ”

“Recep Tayyip Erdoğan buraya Osmanlı padişahı edasıyla bakamaz. Sömürge zihniyetiyle yaklaşmaktan vazgeçmelidir” diyen Taş, “Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca stratejik çıkarlara kurban edildiğini; AK Parti’nin de Osmanlılık zihniyetiyle hareket ettiğini ve Kıbrıs’a ilgisinin stratejik çıkar ve hesaplardan asla bağımsız olmadığını” belirtti.

ÖDP Genel Başkanı Taş, aşağılama ve saldırılara karşı ortak tutumla, Kıbrıs Türk halkının çığlığının Türkiye’ye duyurulmasını istediklerini kaydederek, Sendikal Platform’un 2 Mart’ta düzenleyeceği mitinge bir heyetle katılarak dayanışma belirteceklerini açıkladı.

İki kesimli, federal, bağımsız bir Kıbrıs’tan yana olduklarını kaydeden Taş, “Halkların eşitçe yaşayacağı bir Kıbrıs’a inanıyoruz” dedi.

“KÖPRÜ OLABİLİRSEK…”

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, bir soru üzerine Kıbrıs’a çığlık atanların yanında olmak için geldiklerini yineleyerek, bir sonraki aşamada neler yapılabileceğini platform yetkilileriyle görüşeceklerini ancak İstanbul ve Ankara’ya yapacakları davetlerle onları Türkiye halkıyla buluşturmayı planladıklarını; Kıbrıs Türk halkının sesini Türkiye halkına duyurmak istediklerini söyledi. Taş, sorunun çözümünün, Türkiye halkının Kıbrıs Türk halkını iyi anlamasından geçtiğini belirterek, “ÖDP olarak buna köprü olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

BIÇAKLI: “UYMAYAN GÖMLEK”

Sendikal Platform adına konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Kıbrıs Türk halkına Aralık 2009’dan beri uymayan bir gömlek giydirmeye çalışıldığını, sendikaların buna karşı mücadelesinin sürdüğünü söyledi.

Bıçaklı, 11 Ocak’tan beri uygulanan eylem ve grevlerle ilgili bilgiler vererek, eylemlerine tüm üretici kesimlerin destek verdiğini; herkesin ayakta olduğunu ama ülkeyi yönetenlerin hiçbir şey olmamış gibi davrandığını ve AK Parti’nin dayatma paketlerini uygulama yarışı içine girdiğini söyledi.

“28 Ocak’taki mitingde, Maliye Bakanı’nın yağmur duasına rağmen insan yağdığını; mitinge katılan 40 bin kişiyi değil, bir pankartı görenlerin, verilmek istenen mesajı doğru okuyamadığını; pankart gerekçe gösterilerek Kıbrıs Türk halkına tarih boyunca duymadığı hakaretler yapıldığını, bunların kabul edilemeyeceğini” ifade eden Arslan Bıçaklı, Türkiye halkıyla ve emekçileriyle bir dertleri olmadığını; AK Parti’nin, benimsemedikleri, UBP’nin de seçim öncesi vaatlerinin tersine uygulamak istediği ekonomik paketle dertleri olduğunu anlattı.

Bıçaklı, “Açıklamalar, 28 Ocak mitinginin mesajının alınmadığını gösteriyor. Biz bu gömleği giymeyeceğiz. Eylemlerimiz devam ediyor. 2 Mart’ta yeniden İnönü Meydanındayız. Umarız bu mesajı alması gerekenler bu sefer doğru okurlar” dedi.

ERASLAN: “TÜRKİYE’NİN YÜZÜ SADECE AK PARTİ DEĞİL”

KTOEÖS Genel Başkanı Adnan Eraslan da, basın toplantısındaki sunuş konuşmasında, miting sonrası tartışmalara değinerek, Türkiye’nin yüzünün sadece AK Parti olmadığını, aydın partilerin kendileriyle aynı yerde durduğunu belirterek, ÖDP’nin desteğine teşekkür etti.

Basın toplantısının ardından ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Sendikal Platform üyesi sendikalardan bazılarının temsilcileriyle görüştü.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin