.Yeniçağyeniçağ güncelSiyasi bir sınırdışı
yazarın tüm yazıları:

Siyasi bir sınırdışı

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ortak bir açıklama yayınlayarak, Necmettin Çapa’nın sınırdışı edilmesi konusunu değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıs’ın kuzeyinde nüfus konusu son dönemlerde birçok kesimin gündemindedir. Bizler,  yıllardır konuya olan hassasiyeti ortaya koymakta ve yetkilileri konu ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye çağırmaktayız.

Adamızın kuzeyinde hiçbir izni olmadan yüzbinlerce yaşayan ve çalışan insanın olduğu da kamuoyu tarafından yaygın bilinen bir konudur. Kontrolsüz nüfus akışı ile ilgili önerilerimizi defalarca kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen, yetkililer nedense hiçbir adım atmamıştır. Bir zamanlar giden Türk, gelen Türk diyenler bile artık nüfus sayımı istemekte, ülkeye girişte daha fazla kontrol talep etmektedir.

Konu böyle bir noktada iken kılı kıpırdatmayanlar, yeterli önlemleri devreye koymayanlar 1991’den beri adada emek mücadelesi veren, matbaacılık mesleğini icra eden,  başta Afrika, Ortam ve Yeniçağ olmak üzere birçok gazetede yazılar yazan Necmettin Çapa’nın çalışma izni dolduğu ve uzatmadığı gerekçesi ile sınırdışı edilmesi akla birçok soruyu getirmektedir.

Çapa, matbaasının başında çalışırken polisler tarafından matbaanın basılması, karga tulumba Lefkoşa Polis Müdürlüğüne götürülmesi, apar topar gemi bulunup sınırdışı edileceğinin söylenmesinin yasalardan çok, siyasi olduğunu düşünmekte, Necmettin Çapa’nın Kürt kimliği ve demokrat duruşunun sınırdışı kararının verilmesinde ciddi etki yaptığına inanmaktayız.  Bu karar siyasi bir tercihtir ve alınan bu kararı kınamaktayız…

Muhaceret yasasında “adaya nerden girdiyse oradan çıkması gerekir” maddesi göz ardı edilmiştir. Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yapan arkadaşımız, Mağusa Limanı’ndan alelacele gönderilmek istenmektedir. Bu tavır, hukuksal olarak yapılacak başvuruların önü alınmaya çalışıldığının göstergesidir ve insan haklarına aykırıdır.

Necmettin Çapa, eşi ve iki çocuğu ile birlikte bu akşam sınırdışı edilecek ve ülkeye girişleri yasaklanacaktır…

Yukarda da vurguladığımız gibi bu siyasi bir karardır ve alınan bu kararı kınamaktayız. Bu konu ile ilgili tüm demokratik ve ilerici kesimleri tepki göstermeye çağırırız…

..

Murat Kanatlı

Şener Elcil

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri

KTÖS Genel Sekreteri

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin