.Yeniçağyeniçağ güncelKTÖS, KTAMS ve DEV-İŞ, Pınar Karşıyaka’ya saldırı sonrası gelişmeleri değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

KTÖS, KTAMS ve DEV-İŞ, Pınar Karşıyaka’ya saldırı sonrası gelişmeleri değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS, KTAMS ve Dev-İş, Güney Kıbrıs’ta oynanan basketbol maçında bazı APOEL taraftarlarının Türkiye’nin Pınar Karşıyaka basketbol takımına yönelik saldırılarının kabul edilemez davranışlar olduğunu; böyle davranışları tasvip etmemekle birlikte, bu olaylardan medet umarak Kıbrıslı Rumları “ötekileştirmeye” çalışan tüm söylemlerin de karşısında olacaklarını açıkladı. KTÖS Eğitim Sekreteri Mustafa Özhür, KTAMS Genel Sekreteri İbrahim Gencal ve Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis ortak yazılı açıklamalarında, Kıbrıs’ın güneyinde yaşanan faşist saldırıları fırsat bilerek çözümsüzlükten beslenen odakların yaptığı açıklamaları şiddetle kınadıklarını belirtti. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Çözüm ve barış hedefinde mücadele verilmesi gereken bir noktada, Kıbrıs’ın güneyinde yaşanan faşist saldırıları ve bu saldırıları fırsat bilerek çözümsüzlükten beslenen odakların yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz.

Limasol’da geçtiğimiz ay barış konserinde ırkçı saldırılarda bulunan aşırı sağcı zihniyet, bu kez, dostluk ve kardeşlik ruhunun ön planda olması gereken bir spor müsabakasında hortlayarak sporculara saldırmıştır. Kıbrıs takımı APOEL ile Türkiye’nin Pınar Karşıyaka basketbol takımlarının arasındaki karşılaşmanın tamamlanmasının ardından, Pınar Karşıyaka sporcularına saldıran faşist anlayıştaki bazı APOEL taraftarlarının yaşattıkları bu olay tüm Kıbrıslılar adına utanç vericidir.

Spor olgusu içerisinde siyasi yönü olan aşırı sağ bir görüntü çizen APOEL taraftarlarının bu davranışları bir ilk değildir ve Kıbrıs Cumhuriyeti makamları tarafından yeterli önlemler alınmazsa son da olmayacaktır.

Uluslararası müsabakalarda yetkili merci olan örgütlerin fanatizm, holiganizm gibi unsurların ön olana çıkarıldığı konulara caydırıcı cezalarla yaklaşması zaruri olmuştur.

Bazı APOEL taraftarlarının yapmış olduğu saldırılar kabul edilemez davranışlardır. Böyle davranışları tasvip etmemekle birlikte, bu olaylardan medet umarak Kıbrıslı Rumları ötekileştirmeye çalışan tüm söylemlerin de karşısında olacağımızı vurgularız.

Türkiye Devlet Bakanları Sayın Egemen Bağış ve Faruk Özak’ın bu olayları fırsat bilerek “Bunlarla birlikte yaşanmaz”, “Rum Devleti ile aynı çatı altında olmak istemeyiz” şeklindeki açıklamaları çözüm söylemleri ile örtüşmemektedir.

Keza ülkeyi yönettiğini iddia eden UBP hükümetinin Başbakanı Sayın İrsen Küçük’ün açıklaması da barış sürecinde samimi olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Bir spor karşılaşmasında tasvip edilmeyen çirkin saldırıları bahane ederek, Kıbrıslı Türklerin barışı sağlama çabalarına darbe vuracak açıklamalarda bulunan Bağış, Özak ve Küçük barış sürecine zarar vermektedirler. Ve bu olayı kullanarak sorumsuzca ırkçı açıklamalarda bulunmuşlardır.

Sendikalarımız, Kıbrıslı Türklerin iki toplumu yakınlaştırma ve Kıbrıs’ta barışı sağlama çabalarına, ister Güney’den isterse Kuzey’den olsun zarar verecek açıklamalarda veya saldırılarda bulunanlara karşı mücadelesini sürdürecektir.

Kıbrıslı Türklerin, şoven, fanatik ve faşist baskılara karnı toktur.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin