.Yeniçağyeniçağ güncelBakanlar Kurulu Sekreterliğinden bir itiraf daha: Verilen vatandaşlıkları sakladık
yazarın tüm yazıları:

Bakanlar Kurulu Sekreterliğinden bir itiraf daha: Verilen vatandaşlıkları sakladık

Yeniçağ podcastını dinleyin

“Türkiye’de Başlayan Ergenekon Soruşturmasının KKTC ile Bağını Ele Almak Maksadıyla Oluşturulan Meclis Araştırma Komitesi” soru sordu, Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Şifa Zeki imzası ile cevap verdi. Cevap aslında vatandaşlık konusunda durumu net olarak anlatmakta; irade verilen vatandaşlıkları resmi gazetede yayınlanmamasıydı…

Evet, yazıda aynen bu cümle bulunmakta… Mustafa Özbek’in “kktc” vatandaşlığı ile ilgili “Bakanlar Kurulu kararı 1992 yılında alınmış olup o dönemdeki yürürlükte bulunan yasal mevzuatta yurttaşlığın kazanılması veya kaybedilmesine ilişkin kararların Resmi Gazetede yayınlanması zorunluluğu bulunmamaktaydı. Ayrıca ilgili dönemin Bakanlar Kurulu üyelerinin iradesi söz konusu kararın Resmi Gazetede yayınlanmaması yönündeydi. Keza 25/1993 sayılı yurttaşlık Yasasının yürürlüğe girdiği 1993 yılına kadar genel uygulama da bu yöndeydi. Dolayısıyla Bakanlar Kurulu kararı ile yurttaşlığa alınan ve yayınlanmayan başka yurttaşlık örnekleri de bulunmaktadır.”

Bu yazıdan sonra hala Kıbrıs kuzeyinde nüfusu bilen, vatandaşlıları tam olarak bilen biri var mı diye sormaya gerek kalır mı?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin