YKPYKP, vize uygulaması ile ilgili olarak açıklama yaptı: BULUTOĞULLARI SUÇ İŞLEMEKTEDİR
yazarın tüm yazıları:

YKP, vize uygulaması ile ilgili olarak açıklama yaptı: BULUTOĞULLARI SUÇ İŞLEMEKTEDİR

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı vize uygulaması ile ilgili olarak açıklama yaptı. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Ülkemizin kuzeyinde, merkezi yönetimlerin keyfi ve kanunsuz pek çok uygulamaları sürerken, bu günlerde bu keyfi ve kanunsuz uygulamalara bazı yerel yönetimlerin de katıldığını görmekteyiz.

Sözkonusu keyfi ve kanunsuz uygulama, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanının, İnşaat sektöründeki proje uygulamalarındaki VİZE uygulamasını tanımadığını, ve bundan böyle projelerin vize almadan tarafından izinlendirileceği ile ilgilidir.

Herşeyden önce projelerin, yerel yönetimlere sunulmadan önce, KTMMOB tarafından bir iç denetim olarak vize edilmesi bir yasa gereğidir. Konu ile ilgili yasanın 37. maddesi KTMMOB’den vize almamış hiçbir projenin uygulanamayacağını söylemektedir.

Durum bu kadar açık ve net iken, LTB başkanı Bulutoğullarının “ben yasa tanımam” anlayışı kabul edilemez. Vize uygulamasına uyulmaması pek çok sorunu beraberinde getirecektir. Bilindiği gibi pek çok kaymakamlık ve belediyede mimar veya inşaat mühendisi yoktur. Dolayısı ile projelerin gerek imar durumu gerekse statik durumu kontrol edilemeden uygulamaya geçilecektir ki bu da sağlıksız ve tehlikeli bir çevrenin oluşmasına vve zaten gecekondulaşmaya başlayan kentlerin daha da bozulmasın neden olacaktır.

Yeni Kıbrıs Partisi her alanda olduğu gibi, İnşaat projelerinin uygulamasında da planlı-şeffaf ve denetlenebilir bir anlayıştan yanadır. Yasa dışı ve keyfi her davranışın karşısındadır ve bu tür davranışların toplumun içinden temizlenmesi için mücadele sürdürmektedir.

Yeni Kıbrıs Partisi, bu davranışı ile suç işleyen, LTB başkanı Bulutoğullarını bu yasa tanımaz ve keyfi tutumundan vazgeçmeye çağırır.

Yeni Kıbrıs Partisi ayrıca, bu süreçte her zaman KTMMOB’nin yanında olacağının altını çizer, KTMMOB üyelerini de bu yasa dışı uygulamalara uymamaya, projelerini vizesiz hiçbir makama sunmamaya, dolayısı ile suça ortak olmamaya çağırır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin