YKP1 Eylül’de sokakta olmak gerek!
yazarın tüm yazıları:

1 Eylül’de sokakta olmak gerek!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu, 31 Ağustos’ta yayınladığı bildiri ile 1 Eylül’deki eyleme katılım çağrısı yapmıştı. Konu ile ilgili bildiri şöyleydi:

21.yüzyılın başında, emperyalizmin ve kapitalizmin yarattığı sonuçlar nedeniyle dünya insanlığının büyük bir bölümü açlık, baskı ve savaşlarla karşı karşıya bulunmaktadır. İnsanlık savaşlardan çok çekmiştir, hala da çekmektedir. Savaşlar Ortadoğu ve geri bıraktırılmış halkların günlük yaşamı haline gelmiştir. Sömürü çarkları barışın önünde en büyük engel olarak durmaktadır. Bu da en fazla emekçileri etkilemektedir.

Savaşlardan Kıbrıslılar da çok çekmiştir ve hala da çekmektedirler. Devamlı savaş tehlikesi ile yaşamaktadırlar. Egemen güçler ve onların yerli işbirlikçileri, Kıbrıs’ta barışı istememektedirler. Andlaşma ve çağdaş bir yaşam istememektedirler. “Esir kampı” yaşamına mahkûm ettikleri Kıbrıs Türk Toplumunu, savaş tehditleri altında yok etmeye uğraşmaktadırlar.

Yeni Kıbrıs Partisi, rejimin ve rejimin işbirlikçilerinin barışın önündeki en büyük engel teşkil ettiğinin altını bir kez daha çizerken tüm demokratik kişi ve kuruluşları bu duruma başkaldırmaya, uluslararası dayanışmaya katılmaya ve Kıbrıs’ta kalıcı bir barış için mücadeleyi yükseltmeye çağırır. Kıbrıs’ı ve Kıbrıslıları yeniden birleştirecek bir andlaşma gerek ülkemiz gerekse bölgede barışa giden yol için bir zorunluluktur.

Egemen Güçlerin “barış olsun ama onurlu barış olsun” şeklinde ortaya koydukları anlayış, her olayda olduğu gibi aldatmaca propaganda yöntemlerinin bir parçasıdır. Barış’ın onurlusu onursuzu yoktur. Barış barıştır.

Yeni Kıbrıs Partisi, insanlığın nihai kurtuluşunun sosyalizmde olduğunu bir kez daha vurgular; dünyanın neresinde olursa olsun; dini, dili, rengi nasıl isterse olsun, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya ve Barış için emperyalizme, kapitalizme, faşizme ve şovenizme karşı mücadele sürdürenlere dayanışmasını iletir.

Yeni Kıbrıs Partisi, dünyamızın pek çok bölgesinde hala daha savaşların, neoliberal politikaların sonucu sömürünün ve ülkemizdeki işgalin sürdüğünü, Kıbrıslıların yok edilmenin eşiğinde olduğu bu dönemde, barışı kuracak Kıbrıslıların mücadelelerini de ortaklaştırmalarının gerçeğinden hareketle geçen sene olduğu gibi 1 Eylül’ün birlikte kutlanmasının öneminin altını çizer.

Yeni Kıbrıs Partisi, halkımızı bu amaç çerçevesinde Dünya Barış Gününde mücadeleye katkı koymaya, destek vermeye ve ortak yapılacak etkinliğe katılmaya çağırmaktadır.

Bu çerçevede YKP, üyeleri, parti sempatizanları ve parti dostları başta olmak üzere tüm Kıbrıslıları 1 Eylül, Çarşamba günü Solomou Meydanı ve Kuğulu Park’ta saat 19:00’da buluşup, ara bölgedeki Taksim sahasında düzenlenecek Kıbrıs’ın her yanından Kıbrıslıların katılacağı eyleme destek vermeye çağırır.

YKP, etkinliklere geçmiş yıllarda olduğu gibi yine kendi korteji ile katılacaktır. Bu çerçevede tüm üyelerimizi, parti sempatizanlarımızı ve parti dostlarımızı saat 18:00’de YKP Genel Merkezi önünde buluşmaya çağırıyoruz…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin