.Yeniçağyeniçağ güncelYKP, KTÖS ve BARAKA: "GERİ ADIM YOK!"
yazarın tüm yazıları:

YKP, KTÖS ve BARAKA: “GERİ ADIM YOK!”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Göç Yasası’na karşı düzenlenen eylemlerin ardından UBP hükümeti tarafından estirilen soruşturma ve dava terörüne tepki olarak sendika ve örgütlerin topladıkları imzalar KTÖS, YKP ve BARAKA’nın gerçekleştirdiği yürüyüş ile Başsavcılığa verildi.

BARAKA, YKP ve KTÖS aktivist ve üyeleri saat 9:30’da “Kendimi İhbar Ediyorum” kampanyası süresince yüzlerce insandan topladıkları imzaları Baş savcılığa vermek amacıyla Kuğulu Park’tan mahkemelere doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüş boyunca eylemciler sık sık “Soruşturmalar, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz”, “direne direne kazanacağız” ve “gün gelecek devran dönecek UBP halka  hesap verecek” sloganları attılar.

Rahvancıoğlu: “Diğer imzalar da verilsin”

Mahkemelerin önünde toplanan eylemciler, basın açıklamaların ardından imzaları Başsavcılığa teslim ettiler.

Baraka Kültür Merkezi adına Münür Rahvancıoğlu’nun, KTÖS adına Burak Maviş’in ve YKP adına Murat Kanatlı’nın yaptığı açıklamalarda rejimin karanlık ve baskıcı karakterine dikkat çekildi. Baraka Kültür Merkezi adına konuşan Rahvancıoğlu imza kampanyasının Ocak ayında 20’den fazla örgüt tarafından başlatıldığını, diğer örgütlerin de savcılığa teslim etmek amacıyla halktan aldıkları imzaları bir an önce teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Diğer yandan dava sürecini değerlendiren Rahvancıoğlu şöyle konuştu: “Savcılılık halen dava tebliğlerini tamamlayamamıştır. 27 Ağustos Cuma günü bir duruşma daha gerçekleşecektir. Egemenlerin amacı bizleri yıldırmak ve bezdirmektir. Oysa tam aksine kendi iş bilmezliklerini ve beceriksizliklerini göstermektedirler.”

Maviş: “Bu varoluş mücadelesidir”

Ardından söz alan KTÖS örgütlenme sekreteri Burak Maviş de baskılardan hiçbir zaman yılmadıklarını ve KTÖS’ün rejime karşı geri adım atmayacağını belirtti. Maviş şöyle konuştu: “Bu mücadele sadece kendisine dava açılan kişilerin mücadelesi değil; Kıbrıslı Türklerin varoluş mücadelesidir. Bunun bilinciyle hareket etmek gerekir.”

Kanatlı: “Dayanışmayı arttıralım”

Son olarak söz alan YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı da son zamanlarda artış gösteren keyfi polis tacizlerini hatırlatarak, Dikmen eylemlerinden, Askersiz Bölge konserine kadar her muhalif eylemin karşısına dava ve soruşturma terörü ile çıkıldığını vurguladı. Kanatlı son olarak “Bu keyfi baskı ortamında bizim için en önemli konu dayanışmadır. Dava ve keyfi polis tacizine karşı örgütler olarak dayanışmamızı yükseltmeliyiz” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından örgüt temsilcileri topladıkları imzaları Savcılığa teslim ettiler.

Göç Yasası’na karşı gerçekleştirilen eylemlerde haklarında dava açılan ve gözaltına alınan eylemcilerin davası 27 Ağustos Cuma sabahı görüşülecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin