.Yeniçağyeniçağ güncelAPOLETLİ MEDYA ŞAFAK NÖBETİNDE
yazarın tüm yazıları:

APOLETLİ MEDYA ŞAFAK NÖBETİNDE

Yeniçağ podcastını dinleyin

AB fonlu Dış Basın Birliği’nden 20 Temmuz eylemi

Dış Basın Birliği (DBB) öncülüğünde, 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece, günün ilk ışıklarına kadar Yavuz Çıkarma Plajı’nda “Şafak Nöbeti” tutulacakmış.

DBB Başkanı Fevzi Tanpınar 15 Haziran’da düzenlediği basın toplantısında “Şafak Nöbeti” hakkında bilgi vermişti. Tanpınar, 20 Temmuz 1974’ün ilk ışıkları, yani şafak vaktinin Kıbrıs Türk halkının kurtuluş tarihi olduğunu iddia ederek, böylesi anların yıldönümlerinin bir ulusun en büyük bayramı olması gerektiği düşüncesiyle DDB Yönetim Kurulu’nun “Şafak Nöbeti” tutulması kararı aldığını söylemişti.

Dış Basın mensupları Kıbrıslı Türklerin kurtuluşu olduğunu iddia ettiği tarihte Kıbrıslı Türkler için nöbet tutacaklar!

Karadenizliler Kültür Derneği de daha önce “Kıbrıs tarihini unutmayın” çağrısı yaptığı da düşünüldüğünde Dış basından arkadaşların böyle bir eylem yapması kendi içinde mantıklıdır, herhalde!

“Göklerimizde birer şeref nişanesi olarak dalgalanan şanlı Türk Bayrağı ile özgürlük ve bağımsızlığın timsali KKTC bayrağının gölgesinde, bağımsız ve başımız dik olarak kutlayacağımız bu mutlu tarihte hangi devrelerden geçerek geldiğimizi anlamak, özgürlük ve bağımsızlığımıza göz dikenleri iyi bellemek ve ulusal mücadelemizin bundan sonraki dönemleri için her bakımdan hazırlıklı olmak hepimizin görevidir” gibi bol hamasetli cümleleri de basın toplantısında kurmuştu. Dış Basın birliği başkanı, apoletli medya mensubu bu söz üzerine ayağa kalkıp bir de asker selamı vermiştir…

Başkanın “özgürlük ve bağımsızlığımıza göz dikenleri iyi bellemek” sözü “iç düşmanları” da kapsıyor mu bilinmez ama kapsadığını düşünmemiz için “ulusal mücadelemizin bundan sonraki dönemleri için her bakımdan hazırlıklı olmak hepimizin görevidir” demesinden anlaşılmaktadır…

Bu böyle ama ya bu örgüte fon veren AB’ye ne demeli?

Bu haberi hatırlayalım:

“Dış Basın Birliği, Avrupa Birliği’nin (AB) “Promotion of Youth Exchanges and Other People-to-People Contacts” isimli projesi kapsamında yürüttüğü staj çalışmalarına devam ediyor.

Dış Basın Birliği, proje kapsamında üçüncü kez Brüksel’de 3 kişilik staj programı için başvuru kabul ediliyor. Dış Basın Birliği’nden verilen bilgiye göre, 4 Aralık – 1 Mart 2010 tarihleri arasında 3 ay yapılacak olan staj programı, Kıbrıs Türk medyasına Avrupa Birliği konusunda uzmanlar kazandırmayı hedefliyor.

Kıbrıs Türk medyasına katkı sağlamak için geliştirilen proje kapsamında, Brüksel’de Anadolu Ajansı’nda staj yapılacak. Staj programına gazeteciler, iletişim fakültesi öğrencileri ve gazeteci adayları başvurabilecek.”

Derin devletin yakın korumasındaki AA’nın Brüksel ofisinde staj yapmak için Dış Basın Birliği üyelerine fon… Sonra bu üyeler gidip şafak nöbeti tutarken Kıbrıs’ta barış ve çözümü isteyenleri tehdit edecek…

Herşey birbirine girdi… Sahi AB fonları neçin veriyordu? Şafak nöbetinde “bu etkinlik AB fonu ile yapılmıştır” diye de yazılacak mı acaba?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin