YKPYKP Kurucularından Mehmet Asi Göze ve Erbil Refik Anıldı
yazarın tüm yazıları:

YKP Kurucularından Mehmet Asi Göze ve Erbil Refik Anıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Yeni Kıbrıs Partisi kurucularından, İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanlarında Mehmet ASİ Göze ve yine YKP kurucularından Erbil Refik, ölümlerinin yıldönümünde mezarları başında anıldı.

Mehmet ASİ Göze’nin 14 Haziran günü saat 18:30 gerçekleşen anma etkinliğine, meslektaşları, ailesi, dostları ve kavga arkadaşlarından oluşan kalabalık bir grup katıldı. Toplantıda yapılan konuşmalarda ASİ’nin siyasi ve mesleki konulardaki mücadelesi anlatılarak Mehmet Göze’nin bıraktığı bayrağın kavga arkadaşları tarafından taşınmaya devam ettiği vurgulandı. Toplantıda Bektaş Göze, Alpay Durduran ve Themos Dimitriu birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, Asi’nin kavgasının kimsenin kimseyi sömürmediği, insanların özgür yaşadığı, ezenle ezilenin bulunmadığı bir vatan ve bir dünya yaratma kavgası olduğunu belirtildi. Asinin bu amaç için mücadele eden örgütlü yığınların saflarında bir sıra neferi olduğunu hayatının en verimli günlerinin yığınların bu kavgayı başarabilmek için en ileri düzeyde örgütlenmesi uğraşı içinde geçtiği belirtildi.

Son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan ve patlama diye tabir edilesi talan veya yağmanın ardından ulaşılan nokta doğruları bir kere daha ilan ediyor. Bir yandan yeni tamamlanmış durumda oturulamayan konutlar bir yandan ek harcamalarla yerleşilen konutlarda tapu beklerken mahkemelerin haciz kararı ve satış muamelesi ile yüz yüze gelmektedir.  Bilim ve teknoloji uygulamasının bu sonuçları üretmesi mümkün değildir.  Asinin bunun olmaması için yıllardan beri mücadele eden teknik eleman kadrolarının en önünde yürümüştür denildi.

Ülkede teknik elemanlarının içinde bulunduğu büyük işsizliğe rağmen yurt dışından proje gelmesi ülkedeki önemli projelerin yabancı firmalara yaptırılması gibi uygulamaların sürdürüldüğü belirtilerek meslek örgütlerinin buna karşı aktif ve dinamik bir tavır alması gerektiği vurgulandı.

Kıbrıs’ta çözümsüzlük durumunun devam ettiğinin belirtildiği konuşmalarda Türk tarafının sürdürülen görüşmelerde çözüm aramak değil masada oturmanın amaçlandığının artık bizzat görüşmeci tarafından itiraf edildiği belirtildi.  Ülkemizde barışa yönelik adım atılabilmesi için halkın hareketlenmesinden başka bir alternatif olamayacağı ifade edildi.

Ayni gün saat 19:30’da Erbil Refik için düzenlenen anma etkinliğine YKP’liler, ailesi ve dostları katıldı. Buradaki etkinlikte de konuşan Kutman Tayaz, Erbil Refik’in mücadelesini hatırlattı… Tayaz duygusal konuşmasının bir kısmını direk Erbil Refik’e hitap ederek sürdürdü ve eksikliğinin hissedildiğini ve YKP’lilerin mücadelesini bıraktığı yerden sürdürmeye kararlı olduğunun altını çizdi.

İki anma etkinliği de mezarlara karanfillerin konması ile son buldu…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin